Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag

Nyd lækre pølsehorn svøbt med sprød butterdej. De er nemme at bage og er en herlig mundfuld, som stiller den lille sult.

Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med den færdigkøbte butterdej sparer man tid, da der ingen hævetid er, hvilket gør tilberedningen hurtigere og mere bekvem. Smørret i dejen giver pølsehornet en rigere smag, og når pølsehornene bages, får de en flot, gylden overflade. Derudover kan butterdej let tilpasses med forskellige fyld og toppings, som sennep, ost, sesamfrø eller birkes, hvilket gør det nemt at tilpasse dem efter smag og anledning.

Her er opskriften på pølsehorn svøbt butterdej:

Ingredienser

  • 1 pakke butterdej (færdigkøbt)
  • 8 pølser (eller efter behov)
  • 1 æg (til pensling)
  • Sennep eller ketchup (valgfrit)
  • Evt. sesamfrø eller birkes

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  2. Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op i henhold til pakkens anvisninger.
  3. Rul butterdejen ud på et let meldrysset bord.
  4. Skær butterdejen i trekanter (antal trekanter afhænger af størrelsen på dejen og pølserne). Nu kan du evt. smøre lidt sennep eller ketchup på hver trekant af butterdej, hvis du ønsker ekstra smag.
  5. Skær pølserne i halve, hvis de er for lange i forhold til trekanterne af butterdej.
  6. Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dejen omkring pølsen fra den brede ende mod den spidse ende, så pølsen er helt indpakket.

Pensling:

  1. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk ægget sammen og pensl hvert pølsehorn med ægget for at få en flot, gylden overflade.
  3. Drys sesamfrø eller birkes på toppen, hvis ønsket.

Bagning:

  • Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Lad pølsehornene lune som de er, eller med lidt ekstra sennep eller ketchup til at dyppe i.
 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^