Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Ugens opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Gammeldags mørbradbøf med peberfrugtrelish og kartoffelpersillerodssouffle

4894 kJ/1165 kcal.

Læs mere
Ugens ret fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens ret fra Kostkompagniet 

Kalkun Gordon Bleu med bagte rødbeder med basilikumpesto

4718 kJ/ 1123 kcal - Tilberedningstid: Ca. 1 time

Læs mere
Ugens opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Pollo tunato & dampet spidskål med meriansmør og nye kartofler. 4696 kJ/ 1118 kcal.

Læs mere
Weekend ret
Opskrifter & råvarer
Weekend ret 

Langtidsbraiseret skinkesteg med rødløgskompot & pastinak-kartoffelgratin med pecorino

4850 kJ/1155 kcal

Læs mere
Ugen opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugen opskrift fra Kostkompagniet 

Ahornsirup glaseret skinke med kartofler og råstegt courgette og majs.

4808 kJ/ 1145 kcal

Læs mere
Fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Fra Kostkompagniet 

Pasta med frisk tomatsauce og sennepsmarineret Culottesteg.

4815 kJ/ 1146 kcal

Læs mere
Ugens opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Grillet hvilling, remoulade, kartoffelkroket og grillet aubergine - 4908 kJ/ 1169 kcal.

Læs mere
Fiskemåltid med dessert drik/ Icetea
Opskrifter & råvarer
Fiskemåltid med dessert drik/ Icetea 

4696 kJ/ 1118 kcal

Kogt torsk med sennepssauce...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sherry sild 

Sur, sød, sherry sild! Et must på frokostbordet, og ekstra god når den er hjemmelavet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^