Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Opskrifter & råvarer
Timm Vladimir: Kylling i peanutbuttersauce 

I 'Små retter stor smag' præsenterer Timm Vladimir alverdens små, smagfulde retter inspireret af blandt andet det sydamerikanske- og afrikanske køkken. Fra bogen bringer vi her Timms opskrift på kylling i peanutbuttersauce, en ret han har fået af en god ven fra Elfenbenskysten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner 

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lauras salsa verde 

Under sine besøg i Peralta Toscana, har Trine Hahnemann lært Laura at kende. Laura har, sammen med sin mand Giovanni og deres tre børn, boet i Peralta i mere end 25 år. I bogen 'Peralta' beskriver Trine sin store begejstring for Laura og hendes evne til at tilberede enkle og ukomplicerede retter med…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rustikt madbrød 

Opskriften på en skønt madbrød, perfekt til frokosten og til sandwich ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ærte- og myntekrebinetter 

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tarte Tatin - Fransk pæretærte 

Sæsonens saftige pærer er hovedingrediensen i denne frankinspireret opskrift på Tarte tatin.

Læs mere
Sensommer
Havens høst 

En stille sensommeraften i haven, bare i selskab med solbærbuskene og edderkopperne. En søndag, hvor man tager sig sammen til at høste æblerne og pærerne, inden de ender på græsplænen til glæde for orm og hvepse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler  

Den asiatisk inspirerede simregryde med æbler er hurtig at tilberede og smager så fuglene synger. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatteren Lone Kjær for Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marineret citronæble 

Med æbler i hus, kan man tilberede alverdens lækkerier. Æbler kan nydes morgen, middag og aften – til hverdag og fest. Prøv æblestykker i din morgenyoghurt, din smoothie eller juice, nyd dem til frokost i salaten eller råkosten, i kager og muffins - og til middag med stegt lever, stegt flæsk - eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegte skrubber 

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Fra Rasmus Grønbechs 'Fisk på gaflen' for du opskriften på stegte skrubber. Super nemt og lækkert!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^