Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Opskrifter & råvarer
Tun-tataki 

Fra Bill Grangers smukke og inspirerende 'Uimodståeligt Asiatisk' bringer vi opskriften på en ægte japansk delikatesse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla med svampe & chorizopølse 

Nemme Tortillas med svampe og chorizopølse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie uden mel og sukker 

Fra den passionerede madblogger Xenia Østerby Jensens nye dessertbibel 'Sødt, sundere, syndigt' bringer vi opskriften på en skøn brownie helt uden mel og sukker - og bagt på noget nær et nanosekund!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rødspætte med karamelliseret blomkål og grønne bønner 

Fra Anne-Sophie Lahmes skønne opskriftsamling 'Køkkenterapi' bringer vi her en skøn ret med rødspætte. Det er en opskrift, der beviser, at fisk hverken er besværligt eller tager lang tid at lave, for med en stegetid på fire minutter kan alle være med!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Go nuts - Hot pot 

Fra Laura Bonné og Sally Walkers´Beauty Foods' bringer vi her opskriften på en skøn ret fyldt med protein fra kylling og nødder, beta-karotener fra gulerødder og gode leverafgiftningsmolekyler fra rosenkål.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingelår med ratatouille 

Fra Henrik Duers bog 'Danskernes bedste vægttab' bringer vi her opskriften på grillede kyllingelår med ratatuille, hvedekerner og hytteost. En skøn og let ret med masser af smag!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Katrine Klinkens opskrift på tagine med kalv, svesker og ristede mandler 

I årets mørke, kolde måneder, hvor meget tid tilbringes inden døre, er det rart at samles om den gode mad. Fra Katrine Klinkens nye, dejlige kogebog 'Vintermad' bringer vi her opskriften på en rigtig, lækker simreret: 'Tagine med kalv, svesker og ristede mandler'.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
En rejse i amerkansk køkken og kultur 

USA er en smeltedigel af nationaliteter, der hver især har bragt madtraditioner med sig fra hele verden. Bogen 'Den store amerikanske kogebog', skrevet af Clementine Paddleford, er en fantastisk rejse gennem det store lands lokale egnstraditioner, køkkener og kulturer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fisk på 20 minutter 

Mange familier har dårlig samvittighed over, at de ikke spiser nok fisk. Vi ved godt det er sundt. Vi ved bare ikke hvordan vi tilbereder fisk, og mange af os tænker, at det svært, bøvlet og dyrt. Men dét er der råd for. Fisk er tit på tilbud, og der er masser af retter, som kan laves på 20 minutter…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagt knækbrød 

Her får du opskriften på verdens hurtigste og lækreste knækbrød. Ideelle til både madpakken, som lækkert alternativ til gæste-snack eller som små mellemmåltids-hapsere ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^