Koriandermarineret svinemørbrad

Koriandermarineret svinemørbrad 

- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt

Koriandermarineret svinemørbrad
- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt Koriandermarineret svinemørbrad

4770 kJ/ 1136 kcal


300g afpudset svinemørbrad.

Marinade:
Saft fra ½ citron,
1 fed presset hvidløg,
½ tsk sukker,
salt og peber,
frisk koriander – gerne alle bladene fra en hel potte,
1 spsk smagsneutral olie.

Skær mørbraden i skiver. Stil skiverne på højkant og bank dem flade. Bland marinaden og hæld kød og marinade i en tætomsluttende frysepose. Lad det gerne marinere natten over. Tør marinaden af og steg kødet i olien i et par min. på hver side. Tag kødet op. Brug saften og olien til bønnesalaten.

Bønner med peberfrugt
1 hel peberfrugt i tern,
1 hakket rødløg,
2 hakkede gulerødder,
1 fed presset hvidløg,
90g hvide/kidney/brune bønner (herefter iblødsat natten over),
1 tsk riseddike,
tamari efter smag.

Kog de iblødsatte bønner efter anvisningen på posen i nyt vand. I gryden, hvor du stegte kødet, sauterer du alle grøntsagerne indtil de har den sprød- eller mørhed du ønsker. Til sidst sauteres hvidløget med. Krydder med riseddike og tamari.

Ingefæræbler
1 æble,
1 tsk finthakket ingefær,
1 spsk citronsaft,
1 spsk olie,
knivspids presset hvidløg.

Æblet skæres i tynde både. Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over æblerne.

Opskrifter & råvarer
3 skønne franske salater 

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike 

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Anne Hjernøes blomstersalat med nektariner og ribs 

Frugt, bær og blomster er nogle af de råvarer, der egner sig virkeligt godt til at komme i salater. De smager godt, de er smukke, og kan bruges på kryds og tværs i alverdens dejlige sammenhænge. Ikke mindst i sommermånederne, hvor alle herlighederne er i sæson, er det om at lade sig inspirere til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter 

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn 

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^