Koriandermarineret svinemørbrad

Koriandermarineret svinemørbrad 

- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt

Koriandermarineret svinemørbrad
- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt Koriandermarineret svinemørbrad

4770 kJ/ 1136 kcal


300g afpudset svinemørbrad.

Marinade:
Saft fra ½ citron,
1 fed presset hvidløg,
½ tsk sukker,
salt og peber,
frisk koriander – gerne alle bladene fra en hel potte,
1 spsk smagsneutral olie.

Skær mørbraden i skiver. Stil skiverne på højkant og bank dem flade. Bland marinaden og hæld kød og marinade i en tætomsluttende frysepose. Lad det gerne marinere natten over. Tør marinaden af og steg kødet i olien i et par min. på hver side. Tag kødet op. Brug saften og olien til bønnesalaten.

Bønner med peberfrugt
1 hel peberfrugt i tern,
1 hakket rødløg,
2 hakkede gulerødder,
1 fed presset hvidløg,
90g hvide/kidney/brune bønner (herefter iblødsat natten over),
1 tsk riseddike,
tamari efter smag.

Kog de iblødsatte bønner efter anvisningen på posen i nyt vand. I gryden, hvor du stegte kødet, sauterer du alle grøntsagerne indtil de har den sprød- eller mørhed du ønsker. Til sidst sauteres hvidløget med. Krydder med riseddike og tamari.

Ingefæræbler
1 æble,
1 tsk finthakket ingefær,
1 spsk citronsaft,
1 spsk olie,
knivspids presset hvidløg.

Æblet skæres i tynde både. Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over æblerne.

Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel 

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer 

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^