Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Ugens opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Gammeldags mørbradbøf med peberfrugtrelish og kartoffelpersillerodssouffle

4894 kJ/1165 kcal.

Læs mere
Ugens ret fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens ret fra Kostkompagniet 

Kalkun Gordon Bleu med bagte rødbeder med basilikumpesto

4718 kJ/ 1123 kcal - Tilberedningstid: Ca. 1 time

Læs mere
Ugens opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Pollo tunato & dampet spidskål med meriansmør og nye kartofler. 4696 kJ/ 1118 kcal.

Læs mere
Weekend ret
Opskrifter & råvarer
Weekend ret 

Langtidsbraiseret skinkesteg med rødløgskompot & pastinak-kartoffelgratin med pecorino

4850 kJ/1155 kcal

Læs mere
Ugen opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugen opskrift fra Kostkompagniet 

Ahornsirup glaseret skinke med kartofler og råstegt courgette og majs.

4808 kJ/ 1145 kcal

Læs mere
Fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Fra Kostkompagniet 

Pasta med frisk tomatsauce og sennepsmarineret Culottesteg.

4815 kJ/ 1146 kcal

Læs mere
Ugens opskrift fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra Kostkompagniet 

Grillet hvilling, remoulade, kartoffelkroket og grillet aubergine - 4908 kJ/ 1169 kcal.

Læs mere
Fiskemåltid med dessert drik/ Icetea
Opskrifter & råvarer
Fiskemåltid med dessert drik/ Icetea 

4696 kJ/ 1118 kcal

Kogt torsk med sennepssauce...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sherry sild 

Sur, sød, sherry sild! Et must på frokostbordet, og ekstra god når den er hjemmelavet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^