Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Bouilliabaisse
Opskrifter & råvarer
Bouilliabaisse 

Byen Marseille er ophavsstedet for den klassiske seafood-suppe Bouilliabaisse, der har været kendt i århundreder. Tilbered suppen og server med den klassiske franske sprøde baguette.

Læs mere
Blommekage
Opskrifter & råvarer
Blommekage 

Sæsonens dejlige syrlig-søde blommer i alletiders nemme marcipankage.

Læs mere
To lækre juiceopskrifter fra Juice & co.
Opskrifter & råvarer
To lækre juiceopskrifter fra Juice & co. 

Fra Louisa Lorangs nye juicebog "Juice & co." har vi fornøjelsen af at bringe opskrifter på to lækre, sunde frugt- og grøntsagsdrikke: Ginger Earl med cantaloupemelon og grønne chili, og Hot & green med bergamotte og ingefær ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pølsehorn til skovturen 

Skønne pølsehorn til skovturen, fødselsdagen eller madpakken..

Læs mere
Kagedronningens rosenbrød
Opskrifter & råvarer
Kagedronningens rosenbrød 

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Det er noget mere luftigt i det end de rosenbrød, du kender fra bageren – men ikke desto mindre lækkert og lidt mindre ’syndigt’.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fold en dekorationskornet 

Med udgivelsen af stribevis af skønne kagebøger; Lagkagebogen (2018), Konfekt 2017, Kagemagi (2016) og Julebag (2018), er enhver kageentusiast bekendt med Annemette Voss og hendes inspirerende bøger, enestående evne til at udvikle nye opskrifter på delikate og kunstfærdige kager og hendes hendes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller 

Disse langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel smager og mætter. Og så kan de tilmed anbefales til folk med sarte maver. Opskriften er hentet fra diætist Stine Junge Albrechtsens bog ’Low FODMAP diet’, som henvender sig særligt til mennesker, der lider af irritabel tarm.…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^