Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Silkeblød dressing
Opskrifter & råvarer
Silkeblød dressing 

Fromage frais er et glimrende produkt til flere formål, og kan også anbefales til at lave dressing.

Læs mere
Ugens opskrift
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift  

Skinkesteg med bulgur-Otto og smørstegte porrer på salat.

Læs mere
Ugens opskrift fra kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra kostkompagniet 

Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager

4900 kJ/ 1166 kcal

Læs mere
Ugens opskrift fra kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra kostkompagniet 

Makrel med Couscous i lun spinatsalat

4914 kJ/ 1170 kcal.

Læs mere
Ugens opskrift
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift 

fra KostkompagnietFiskefrikadeller med rødløgs- og æbleremoulade, nye kartofler og grillet aubergine.4695 kJ/ 1118 kcal.

Læs mere
Ugens opskrift
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift 

Fra KostkompagnietBraiserede svinekoteletter i sommerkål og kartofler med hvidløgssmør. - 4860 kJ/ 1157 kcal

Læs mere
Minipizza Margerita
Opskrifter & råvarer
Minipizza Margerita 

... steak i pesto og aspargessalatUgens opskrift fra Kostkompagniet4857 kJ/ 1156 kcal

Læs mere
Kokossuppe med fisk og nudler
Opskrifter & råvarer
Kokossuppe med fisk og nudler  

Ugens opskrift fra Kostkompagniet

4819 kJ/ 1147 kcal

Læs mere
And og fennikel
Opskrifter & råvarer
And og fennikel 

... stegt i honning med æble- gulerodssalat i rygeostcreme og hvedebrød4829 kJ / 1150 kcal

Læs mere
Ugens fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens fra Kostkompagniet 

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette.2189 kJ/ 521 kcal -

Tilberedningstid: 75 min.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^