Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Grillede oksekødsspyd med løg og tomater
Opskrifter & råvarer
Grillede oksekødsspyd med løg og tomater 

... og blomkålssalat med rosiner og hjemmelavet dressing. En skøn sammesætning.4821 kJ/ 1148. kcal.

Læs mere
Sommermad med wok
Opskrifter & råvarer
Sommermad med wok 

Tilbered sommerens wokmad under åben himmel og prøv en skøn opskrift af den charmerende kok Morten Skærved..

Læs mere
Ragout
Opskrifter & råvarer
Ragout 

... af kyllingehjerter og svampe.

Læs mere
Græske kødboller i tomatsauce
Opskrifter & råvarer
Græske kødboller i tomatsauce 

... og blomkål med gedefeta.

4850 kJ / 1155 kcal.

Læs mere
Inspirerende gryderetsopskrifter
Opskrifter & råvarer
Inspirerende gryderetsopskrifter 

Gryderetter er hyggelige og praktiske retter - både til hverdag og gæster, fordi alt tilberedes samtidigt ...

Læs mere
Kylling og marrokansk gulerodssalat
Opskrifter & råvarer
Kylling og marrokansk gulerodssalat 

Kylling i yoghurt med Marokkansk gulerodssalat og bulgur. Denne ret er nem, men tager min. 6 timer til marineringer – det er umagen værd !

Læs mere
Sej i peberfrugt
Opskrifter & råvarer
Sej i peberfrugt  

- og ris i tomatsalsa4746 kJ/ 1130 kcal.

Læs mere
Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse
Opskrifter & råvarer
Smagsbalanen i maden giver den største tilfredsstillelse 

Én gang ugentligt går Kostkompagniets kokke og diætister i køkkenlaboratoriet og eksperimenterer med det smagsfulde køkken...

Læs mere
Kylling, druer og bønner
Opskrifter & råvarer
Kylling, druer og bønner 

Kylling stegt i druer og rosmarin med lun bønne-salat.4648 kJ/1107 kcal.

Læs mere
Let sprængt kylling
Opskrifter & råvarer
Let sprængt kylling 

Ugens opskrift fra Kostkompagniet er Let Sprængt Kylling og aspargessalat med ruccoladressing og kartofler...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^