Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Sommerkager - smukt og enkelt
Opskrifter & råvarer
Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Læs mere
Bagte kartofler, rødløg og auberginer
Opskrifter & råvarer
Bagte kartofler, rødløg og auberginer  

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf ...

Læs mere
Orientalsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Orientalsk fiskesuppe 

Torsken er en sund og mager fisk, særligt rig på jod og selen. Kødet er hvidt og saftigt og fås fersk eller frosset. Her en opskrift på en skøn orientalsk fiskesuppe …

Læs mere
Hakkebøf med biks og små spejlæg
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med biks og små spejlæg 

En ægte klassiker: Et stykke godt rugbrød højt belagt med biksemad, hakkebøf og spejlæg.

Læs mere
Kalkun i appelsin
Opskrifter & råvarer
Kalkun i appelsin  

- med timian, fennikel og med rosenkål i honning. Mmmmmm !

Læs mere
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos  

Ugens sunde opskrift fra Kostkompagniet er stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Nudler med lynstegte grøntsager
Opskrifter & råvarer
Nudler med lynstegte grøntsager 

Herlig wok-ret med nudler, lynstegte grøntsager og kalkun eller svinekød i strimler ...

Læs mere
5 gode stænger med sundere energi
Opskrifter & råvarer
5 gode stænger med sundere energi 

Skønne, sunde frugtstænger. En nem opskrift fra Pia Krøyers nye og superinspirerende opskriftsamling ...

Læs mere
Gratineret fisk i aubergine
Opskrifter & råvarer
Gratineret fisk i aubergine 

Skøn kombination af fisk, aubergine, tomat med frisk oregano og parmesan ...

Læs mere
Vintersuppe
Opskrifter & råvarer
Vintersuppe 

Zuppa di Verdure e Fagioli til 4 pers.Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker. Hentet fra den nye kogebog "Aldrig har italiensk mad været mere sexet" ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^