Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Andebryst med rød karry
Opskrifter & råvarer
Andebryst med rød karry 

En enkel og skøn thai-ret. Den fine kombination af rød karry, and og ananas giver en rund og blød smagsoplevelse ...

Læs mere
Rødspætte
Opskrifter & råvarer
Rødspætte 

- med cahewsmør og blomkål i grønkålspesto. En skøn, skøn ret fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard ...

Læs mere
Krydrede andelår
Opskrifter & råvarer
Krydrede andelår  

Andelår i fad med skønne krydderier: koriander, chili, spidskommen, timian, hvidløg samt fennikel og appelsin, serveret med krydrede ris.

Læs mere
Thailandsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Thailandsk fiskesuppe 

I denne uge får du opskriften på en skøn thailandsk fiskesuppe med ingefær og koriander - og grahamsbrød...

Læs mere
Grøn tomatmarmelade
Opskrifter & råvarer
Grøn tomatmarmelade 

Grøn tomatmarmelade er skøn tilbehør til sommergrillet fisk ...

Læs mere
Er smørrebrød dansk nationalspise?
Opskrifter & råvarer
Er smørrebrød dansk nationalspise?  

Når man er i Japan, spiser man sushi. Er man i Tyskland, spiser man Curry Wurst. Og i England kan man ikke komme uden om en omgang fish’n’chips. Men hvad bør man egentlig smage, når man er turist i Danmark?

Læs mere
American cherry pie
Opskrifter & råvarer
American cherry pie 

Nu er det blevet tid til kirsebær. Nyd de søde, mørkerøde danske kirsebær, som de er - eller som her, i en ægte amerikansk kirsebær-tærte ...

Læs mere
Grillede foreller med ingefær
Opskrifter & råvarer
Grillede foreller med ingefær 

Supernem og meget lækker opskrift til grillen. Du får også anbefalet den helt rigtige vin til ...

Læs mere
Ingen grill uden skumfiduser
Opskrifter & råvarer
Ingen grill uden skumfiduser 

Brug de grillens sidste gløder til at varme skumfiduser, og server dem med friske bær på biscuit-bund. En skøn og nem sommerdessert ...

Læs mere
Sommersalat
Opskrifter & råvarer
Sommersalat  

Her får du opskriften på smørrebrød med sommersalat i miniaturestørrels. Fra Lo Østergaard og Rud Christiansens smukke og inspirerende kogebog "Royal Smushi".

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^