Kategori: Julemad

Rødkål med fennikel og appelsin 

Denne friske og sprøde rødkålssalat med syltet appelsin og fennikel, er et friskt og lækkert indslag på julebordet. Server den iskold!

Det skal du bruge til syltelagen:

  • Saft fra 2 store søde økologiske appelsiner
  • 2½ spsk. rørsukker
  • ½ tsk. let knuste hel fennikelfrø


Det skal du bruge til salaten:

  • 1/4 lille økologisk rødkålshoved, meget fintsnittet
  • 2 økologiske appelsiner, skrællede og skåret i fileter
  • 1 lille fennikel, meget fintsnittet
  • pinjekerner


Sådan gør du:

  • Kog appelsinsaften med sukker og let knuste fennikelfrø, til det er reduceret til ca 2/3. 
  • Hæld den varme lage over appelsinfileterne og den fintsnittede fennikel, og lad det trække i en halv time. 
  • Hældes over den sprøde rødkål og serveres iskold med ristede pinjekerner.
Mortens Aften 2015
Julemad
Mortens Aften 2015 

På tirsdag den 10. november fejres Mortens Aften - en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål på bordet. Her får du opskrifterne.

Læs mere
Julemad
Smørrebrød: Æg & rejer 

Smørrebrød med æg og rejser hører også til det traditionelle julefrokostbord ...

Læs mere
Julemad
Grillstegt and 

Grillstegt and til julens fester.

Læs mere
Julemad
Panforte med Adam & James Price 

Panforte er en ægte italiensk specialitet. Her en opskrift på den delikate kage fra Brdr. Prices fine, nostalgiske opskriftsamling ’Jeg glæder mig i denne tid’.

Læs mere
Figner
Julemad
Figner  

Tørrede figner er en lige så stor delikatesse, som sommerens friske figner, omend der er tale om to meget forskellige oplevelser, både hvad angår smag og konsistens: Lige så lette, saftige og sødmefulde friske figner er i smag og konsistens, lige så bastant og krydret er de tørrede.

Læs mere
Rustikt madbrød
Julemad
Rustikt madbrød med øl og sirup 

Flot og lækkert madbrød med øl, rug og sirup. Efterhævet i hævekurv.

Læs mere
Julemad
Confit de canard med et twist 

Syltede andelår er en gammel fransk ret, hvor andestykker er saltet og dernæst kogt i eget fedt i nogle timer, så de bliver så møre, at kødet næsten falder af benene. En super lækker og herligt velsmagende vinterret - og også godt som supplement til julefrokosten.

Man kan lave dem selv, men der er…

Læs mere
Ris a la mande med krydret kirsebær
Julemad
Ris a la mande med krydret kirsebær 

Klassisk med med et twist: Ris a la mande med krydret kirsebær.

Læs mere
Julemad
Julemiddagen 

Her får du alle opskrifterne til den klassiske julemiddag. Rødkål, rødkålssalater, flæskesteg, andesteg, gås

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^