Kategorier: Jul  -  Julemad

Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans 

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske anderet," siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.

Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens småkager og i aromatiske orangemarmelader, men som, med sin store smag og duft, også er et fantastisk krydderi til en julet gryderet.

"Det er en herlig nem ret, der passer sig selv - og så er der masser af skøn sauce til at svuppe op med."

4 personer

    Ingredienser

    • 4 hele andelår
    • 1 kg hele, flåede tomater
    • et helt pillet hvidløg
    • 2 store hakkede løg
    • en fennikel i tern
    • to blegselleristængler i skiver
    • 3 spsk. olivenolie
    • 1 spsk. spidskommen
    • 1 tsk. mynte
    • 2 friske laurbærblade
    • 1 pomerans
    • evt. en håndfuld lysebrune marokkanske oliven
    • en spsk. groft salt
    • sort peber

    Opskrift

    1. Steg løg, selleri og fennikel gyldne i olivenolien, i en flad gryde eller sauterepande (et godt dyrt juleønske hvis man ikke har en i forvejen). Brun anden let oven i grøntsagerne, sammen med spidskommen. Hæld tomaterne i, sammen med krydderurterne, og vand til det dækker lårene.
    2. Lad det simre med låget lagt skævt på, så noget af væden kan fordampe, men ikke det hele. Kog sagte til lårene er meget møre. Vend i det en gang imellem. Det tager min. en time, som regel mere.
    3. Smag saucen til med pomeranssaften, og en sjettedel af den tynde orange skal skåret i julienne, og de eventuelle oliven. Hvis saucen er skøn og kraftig spiser man den som den er, ellers tager man lårene op og reducerer saucen ved høj varme til den er tilpas. Smag til med salt når den evt. er reduceret.
    4. Drys med resten af pomeransskallen
    Jul
    Klassiske jødekager 

    Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

    Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

    Læs mere
    Jul
    Opskrift: Kanelkaffe 

    Når kulden nu så småt sniger sig ind på os, så har man for alvor brug for hyggelige stunder med en rar kop kaffe til at varme halsen og hænderne på.

    Og hvad er mere oplagt end at vække julestemningen med en herligt krydret kanelkaffe?

    Læs mere
    Jul
    Affogato - Italiensk kaffedessert 

    Hvis du er glad for smagen af kaffe, men endnu ikke har prøvet den italienske kaffedessert affogato, så er du gået glip af en himmerigsmundfuld, som dine smagsløg med garanti skriger på at få lov til at dechifrere. Luk øjnene og forestil dig en kugle iskold is, der bliver overhældt med et…

    Læs mere
    Miljø
    Sådan vælger du et miljøvenligt juletræ 

    Det kan være svært at gennemskue hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Langt de fleste danske juletræer sprøjtes med ukrudtsmidlet Roundup, som WHO fortsat mener udgør miljø- og sundhedsmæssig risiko.

    Læs mere
    Miljø
    Restemad i juledagene - Ideer og opskrifter 

    I stedet for at lade rester fra julebordet havne i skraldespanden, så brug dem i juledagene i lækre retter, opfordrer virksomheden, HelloFresh, som sælger måltidskasser. I den senere tid har de, blandt deres kunder, oplevet en stigende interesse for brugen af restemad, og her, i forbindelse med…

    Læs mere
    Jul
    Historien om julemanden & Coca-Cola 

    Det lyder som en skrøne, men måske har Coca-Cola været med til at give julemanden det hyggelige udtryk og udseende, han er så kendt for. Ifølge Coca-Cola selv, så bad sodavandsproducenten tilbage i 1931 den svensk-amerikanske kunstner Haddon Sundblom om at skabe en række malerier til en…

    Læs mere
    Jul
    Julekollektion: Lexington Company  

    Julen er traditionernes tid, men der må også være plads til nye, kreative idéer. Hos svenske Lexington Company, som er kendt for deres smukke boligtilbehør i klassisk New England-stil, er julen fuld af smukke, klassiske julefarver.

    Kollektionen rummer blandt andet et stort udvalg af de lækreste…

    Læs mere
    Jul
    Mandelgaven 

    Mandelgaven skal gerne være noget alle i selskabet vil sætte pris på - og så skal det helst ikke være en alt for dyr gave. Her får du 8 fine bud på årets mandelgave.

    Læs mere
    Jul
    Opskrift: Hjemmelavet festlig kulørt frugtslik 

    Jordbær, blåbær, citron, pebermynte, melon. Nyd din yndlingsfrugtsmag i festlig, kulørt juleslik ...

    Læs mere
    Jul
    Gaver til ham 

    Gaveguide til dig, der er på jagt efter en lækker gaveidé til manden.

    Læs mere
    PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Julemarkeder 2024
    Nye Bøger
    Shopping
    ^