Intet

Intet 

Mesterligt møde med menneskets irrationelle kræfter

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Intet
Forfatter: Janne Teller
Forlag: Gyldendal


Tilværelsens meningsløshed sat på spil
”Intet” er én på en gang grotesk, vanvittig og absurd fortælling, om tilfældighedernes spil og hvad der sker, når tingene kommer ud af kontrol af vores hænder. Det er en smertelig, smuk og vigtig bog om, at vi ganske let kan miste overblikket og kontrollen. Måske endda i den bedste hensigt, men med den værst tænkelige udgang af alle. ”Intet” rammer sin læser i hjertekulen og gør ondt. Rigtig ondt. Fordi den uventet, præcist og meget rigtigt fortæller om menneskelige mekanismer, vi allerhelst ignorerede.

Tilfældigheder og irrationelle kræfter
"Der er intet, der betyder noget, det har jeg vidst i lang tid. Så det er ikke værd at gøre noget, det har jeg lige fundet ud af." Sådan starter ”Intet”. Dermed starter en uforglemmelig roman. Og også en sneboldeffekt af hændelser udenfor kontrol, da kammeraterne til ordenes ophav efterfølgende ønsker, at tilbagevise det sande deri. Forfatteren er Janne Teller. Hun har med ”Intet” begået en fænomenal fortælling om moralske værdier først og fremmest. Bogen handler om unge, der gerne vil bevise for dem selv og hinanden, at tilværelsen ikke er tilfældig. Paradoksalt nok ender det hele med samme tilfældighed.

Livets meningløshed
”Intet” er kort og godt en mageløs bog om en skoleklasse, der ønsker at få deres klassekammerat drengen Pierre Anthon til at forstå, at der ér noget, der betyder noget. De vil ikke acceptere, at alting er ligegyldigt sådan som han også siger. Men kammeraternes ihærdige forsøg på at lade Pierre Anthon forstå det, bliver mere og mere desperat, voldsom og ukontrollabel. I takt med, at de beslutter sig for at samle " en bunke af betydning", der skal bevise at de har ret, bliver de konfronteret med, hvad der betyder noget for dem selv og for de andre klassekammerater. På den hårde måde! Bunken ” af betydning” begynder med hovedpersonens elskede grønne sandaler, en ny racercykel og ender blandt andet med et opgravet barnelig og en afhugget finger. Men det slutter ikke her.

10 års jubilar
I år er det 10 år siden, at ”Intet” udkom første gang på Dansklærerforeningens Forlag. Det skete efter at Lærerforeningen havde opfordret Janne Teller, til at skrive en bog til de store klasser. Siden da er bogen trykt i hele 14 lande, hvor den har høstet stor anerkendelse, og fået stor omtale qua dens etiske dilemmaer. Denne udgave af ”Intet” er en smuk jubilæumsudgave for voksne på forlaget Gyldendal. Her er kælet ekstra meget for detaljerne med flere flotte effekter. Det fortjener bogen, der vil blive læst igen og igen af såvel unge og voksne, der ønsker at blive rusket igennem. Livets meningsløshed bliver sjældent beskrevet så enkelt og dog komplekst. Janne Teller har et eminent fortællegreb, og evner at skære historien så den bliver både aktuel, nærværende, uforudsigelig og hjertegribende. Balancen mellem intensitet, underfundighed, humor og tristesse er formidabel. ”Intet” har det hele!



Bestil online

Fifty Shades - Fri
Fifty Shades - Fri

Nu behøver du ikke vente længere ! Fifty Shades - Fri udkommer idag ! Bestil den her !

Læs mere
Alef
Alef

Fra en af verdens mest læste forfattere, den brasilianske forfatter Paulo Coelho, kommer en bog, som inviterer os til at reflektere over vor egen personlige rejse: Er vi der, hvor vi ønsker at være, og gør vi det, vi har lyst til at gøre?

Læs mere
Delikatesse
Delikatesse

En befriende hyldest til kærligheden ! Inderlig, elegant, sjov - og fransk !

Læs mere
Fifty Shades
Fifty Shades

En erotisk bølge er skyllet ind over det ganske land fra USA, hvor begrebet "mommy porn" længe har været blandt det mest solgte litteratur. Har du læst Fifty Shades - og blev du fanget? Giv os din mening ...

Læs mere
1Q84
1Q84

Nu kommer tredje og sidste bind af Haruki Murakamis storslåede romanværk 1Q84 ...

Læs mere
Tigerhuset
Tigerhuset

Liza Klaussmann anmelderroste debutroman, er historien om efterkrigstidens generation af smukke og stærke amerikanere, og de hemmeligheder, løgne og lidenskaber, der lurer lige under den polerede overflade.

Læs mere
Hulernes sang
Hulernes sang

Endelig er den her ! Det længe ventede sjette og sidste bind i en af verdens største bog succeser, skrevet af den amerikanske forfatter Jean Auels.

Læs mere
Den sidste Sura
Den sidste Sura

Med Zoë Ferraris ørkenkrimi får man også et interessant og sjældent indblik i den arabiske kulturs kvindeopfattelse ...

Læs mere
Det gode i dig
Det gode i dig

Vi anbefalerEn vidunderlig følsom og stærk roman om kærlighedens og fortællingens helende kraft og om at tilgive sig selv ved at række ud efter andre ...

Læs mere
Svømmeprøven
Svømmeprøven

Emma Hambergs roman ”Svømmeprøven” er en ægte feel good-roman ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^