Happy Food 

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske lidelser som angst og depression. Med bogen 'Happy Food' sætter Henrik Ennart og Niklas Ekstedt, som er hhv. videnskabsjournalist og kok, fokus på, hvordan mad og lykke hænger sammen og hvordan den mad vi spiser, påvirker vores psykiske sundhed.

Du bliver, hvad du spiser

Den nyeste forskning peger på, at moderne spisevaner ikke blot er skyld i fedme, diabetes, glutenintolerance og mavetarmsygdomme. De er også kilde til psykisk sygdom og ubalance. Vores tarmbakterier har stor indflydelse på hjernen, og hvis ikke de gode tarmbakterier får den mad, der får dem til at trives, påvirker det vores mentale tilstand. Heldigvis gælder princippet også den anden vej: Med den rigtige mad på tallerkenen kan vi påvirke hjernen, så både humøret og energiniveauet får et løft. Med bogen 'Happy Food' guider dig igennem den seneste spændende forskning og viser, hvordan rigtig, naturlig mad, i modsætning til blandt andet forarbejdede fødevarer, hjælper os med at få hjernen i topform. 

Den indeholder 38 nemme opskrifter på mad, der er god og helbredende for både krop og sjæl.

Om forfatterne                    

Henrik Ennart er videnskabsjournalist på Svenska Dagbladet. Har i de sidste 15 år i bøger og tv-programmer gransket fødevareindustrien og fulgt forskningen i mad, omega-3-fedtsyrer og deres forbindelse til hyperaktivitet og opmærksomhedsforstyrrelser. Henrik Ennart har i flere serier skildret sammenhængen mellem kronisk inflammation og psykiske lidelser.

Niklas Ekstedt er en af Sveriges største stjernekokke. Hans spidskompetence inden for madlavning og indgående viden om råvarer og klassisk kogekunst har gjort det muligt at forvandle de videnskabelige opdagelser til delikate og innovative retter, som alle kan lave. Niklas er en af dem, der har stået i spidsen for introduktionen af det nordiske køkken på den internationale scene. 

Titel: Happy Food - Mad og lykke hænger sammen

Forfattere: Henrik Ennart og Niklas Ekstedt

Forlag: Politikens Forlag 

Dagbog over mine deller
Dagbog over mine deller

- En personlig guide til at blive sund og smuk igen skrevet af Ninka-Bernadette Mauritson...

Læs mere
Indre ro i en travl hverdag
Indre ro i en travl hverdag

sommerferielæsningBogen for enhver, der føler sig overvældet af det pres, der kan ligge fra arbejdet, økonomiske problemer, børn og alle de stressfaktorer, et moderne liv fører med sig.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^