Kategori: Kogebøger

Vild med vegetar

Vild med vegetar 

Man kan godt være vild med vegetar og stadig spise kød ...

Forfatter: Louisa Lorang
Omfang: 192 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Let, lækker og moderne vegetarmad, der siger spar to til det hele. Dét præsenterer Louisa Lorang i sin nye vegetarbog med den veloplagte titel Vild med vegetar. Forfatteren til Vild med vegetar er en erfaren kogebogsforfatter, der holder ganske meget af vegetarmad, men som selv spiser kød. Åben og ærligt fortæller Louisa Lorang om sin lyst til både grønt og kød i bogens indledning og giver et par tips til kød-elskerne.
Opskrifterne er delt op efter de fire årstider. Til hver årstid hører både forretter, hovedretter, dessert og tilmed en enkelt drink! Sidstnævnte er super, når du inviterer til en hyggelig lille middag og har lyst til at runde af på en enkel, raffineret måde, der samtidig samler måltidet.

Opskrifterne i Vild med vegetar spænder over en bred vifte af klassiske vegetariske retter fra hele verden, der her lanceres i en for mig at se mere let, enkel og smagfuld version. Louisa Lorang henter klassikere fra de kendte køkkener men twister dem med nye vinkler som fx et anderledes tilbehør, krydderi eller fyld. Eksempler på det kan være de skønne og vellykkede retter: samosas med mangodip, risotto med græskar og valnødder samt æggekage med feta og asparges.

Udover sin evne til at forny formår Louisa Lorang også at servere de velkendte retter på en sikker og succesfuld måde, når hun disker op med sprøde tempura-grøntsager, iskold gazpacho, cremet majssuppe, hot chili sin carne og en tæskelækker vege-burger, der nok skal overbevise den mest inkarnerede kødspiser om, at vegetarmad er værd at sætte tænderne i. Det er så englene synger af salighed, og mon ikke dyrene på marken også fryder sig, når de også kan stå i fred så længe Vild med vegetar ligger fremme!

Nye ingredienser og tendenser på det globale spisekort er også set, fanget og forstået af Louisa Lorang. Stilfuldt og lækkert fortolkes indtrykkene, og læseren fristes med quinoa-salat med pistacier og mynte, risotto med sojabønner samt smoothie m. jordbær og sojamælk. Med Louisa Lorangs nye glade opskrifter er der langt tilbage til 70´ernes triste brune bønnegryder, som var indbegrebet af vegetarmad.

På plussiden tæller også, at bogen oplyser hvilke opskrifter, der er veganske. Ønsker du at vide noget om vegetarisk levevis, kost og ernæring m.m., kan bogen ikke hjælpe dig. Bogen er først og fremmest en fremragende kogebog.
Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^