Kategori: Kogebøger

Verdensmad

Verdensmad 

Kulinarisk rundrejse i topklasse !

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg


Titel: Verdensmad fra din lokale etniske købmand
Forfattere: Carsten Kyster og Hèlène Wagn
Bogen

Guide til de etniske købmænd
Måske nøjes du med at lade tænderne løbe i vand, når de fremmedartede dufte møder dig, idet du passere den lokale etniske købmand. Måske er du allerede stamkunde, men higer efter at vide mere om hvad, det er der gemmer sig på hylderne og vide hvem disse flittige købmænd er. Under alle omstændigheder er »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« en eminent bog, fordi den præsenterer det bedste af bedste fra verden omkring os, som er kommet tættere på takket være de etniske købmænd og nu også Carsten Kyster og Hèlène Wagn!

Igennem mange år har vi haft etniske købmandsbutikker i de allerstørste danske byer. I takt med rejselysten er blevet større, har flere af os også søgt at genskabe eksotiske måltider takket være netop den lille lokale grønthandler, der i så rigt mål fladbyder alverdens fremmedartede krydderier, saucer og søde sager.

Dus med ingredienser fra en anden verden
»Verdensmad fra din lokale etniske købmand« fører læseren rundt på hylderne i de fremmede købmændsbutikker. Vi handler ind hos de kinesiske købmænd, shopper arabisk, handler thailandsk, køber indiske/pakistanske fødevarer, fylder op med vietnamesiske madvarer og slutter i den tyrkiske købmandsbutik.
Her får vi forklaret hvad der er karakteristisk for det enkelte land og madkulturen, ligesom den købmand vi besøger får fortalt sin historie. Bogens forfatterpar hiver en række varer ned fra de tætpakkede hylder og fortæller om dem, deres anvendelse og siden følger opskrifter fra hver ”køkken”.
Mange af opskrifterne tager afsæt i hvordan man bruger halv- og helfabrikata, der blot skal lunes. Så også den mindre erfarne kok kan være med her. Mest spændende er det dog, når de mange krydderier får lov at fylde køkkenet og sende tankerne af sted til fjerne himmelstrøg efter endt tilberedning.

Udvid din horisont med smagsløgene
Carsten Kyster og Hèlène Wagn sørger med deres »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« for at minde os om, at vi ikke behøver rejse jorden rundt for at møde andre kulturer og blive dus med deres kulinariske særkende, ligesom bogen også er et fint bidrag til en positiv kulturel sameksisten. Første skridt på vejen kunne være at bladre op på en af fortegnelserne over, hvor du finder lettest finder en etnisk købmand fra det verdenshjørne, du gerne vil dufte til i dag!
Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^