Kategori: Kogebøger

Vegetarisk vellyst

Vegetarisk vellyst 

Find dit grønne punkt - glem alt om kedelig 70’er vegetarmad ...

Titel: Vegetarisk Vellyst
Forfatter: Christine Bille Nielsen, Tina Scheftelowitz og Lone Spliid
Omfang: 233 sider
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Ren nydelse! Sådan kan oplevelsen af læsning og tilberedning af retterne i Vegetarisk Vellyst beskrives. Det er garvede kvinder i kogebogsverden, der står bag den flotte vegetariske kogebog, der henvender sig til alle med lyst til grønt på gaflen. Vegetarisk Vellyst er vel nok den grundbog, vi er mange, der har ventet på i flere år. Her får nybegyndere og garvede vegetarer serveret masser af værdifulde argumenter for at leve vegetarisk. Dertil kommer fakta om en række af de typiske spørgsmål, der knytter sig til vegetarisk levevis: protein, jern, B12, kalk. Spørgsmål som hvordan og hvorledes med børn som vegetar og gravide som vegetar behandles også kort.

Bogen byder også på en grøn førstehjælpshåndbog, som er et godt påfund. De specielle råvarer, der er brugt, er beskrevet i et særligt afsnit bagerst i bogen. Her findes også en side med "De bedste Grøntsagstips" og en med "De bedste Bønnetips" - to super anvendelige sider.

Bogens hoveddel er den store opskriftsdel, der er smukt krydret med lækre billeder. Forfatterteamet har valgt en ganske utraditionel opbygning, der gør sig godt. Vegetarisk Vellyst indledes med "Småt", som selvfølgelig omfatter forretter, snacks og mellembidder. Derefter følger "Fast", som ifølge bogen er vegetarens svar på kød og fisk. Så følger et lækkert afsnit med "Indpakket" - altså fladt med fyld og toppings.
De følgende to afsnit "Snittet" og "Sovset" fylder forholdsvis meget. Det er tydeligt, at forfatterne med deres baggrund i salatverden og deres force dér elsker at svinge salatbestikket.
Herefter følger "Varm & Fyldigt", der byder på gode kulhydrater, når de er bedst. Så er det tid for "Gryderet", og herefter bydes vi på "Vådt" alias supper. "Smurt og Bærbart" dækker over burgere, smørrebrød og madpakker. Det er ganske enkelt en genistreg, at forfatterteamet byder på velsmurt vegetarisk smørrebrød, som læseren kan nyde, på fede farvefotos.
Med "Bagt & Grødet", hvor vi får en håndfuld gode opskrifter på brød, grød og mysli, lakker det mod enden i opskriftsdelen. "Sødt" sætter et flot punktum med dessert, is og kager.

Vegetarisk Vellyst er grøn mad, der smager fortryllende, rykker sundhedsmæssigt og ser super indbydende ud! Opskrifterne er enkle og nemme at gå til. Retterne gør sig godt i både hverdagskøkkenet og til enhver middag med venner eller familie. Ungerne vil gladelig spise med på langt de fleste af retterne. For hvad smager mere lækkert end kartoffelpandekager, quinoa-dunser og fuldkornsnudelsuppe?
Eneste lille minus er, at æg indgår i vel rigeligt af opskrifterne. Derudover ville det i næste udgave være et plus, hvis de veganske opskrifter blev forsynet med et "V" for vegansk.

Dejlig læsning, super brugsbog! Vi glæder os til opfølgeren.
Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^