Kategori: Kogebøger

Vegetarisk kogebog

Vegetarisk kogebog 

Vegetarisk grundbog, med fokus på sundhed ! Varieret vindermad fra det vegetariske køkken ...

Titel: Vegetarisk kogebog - Grundbog
Forfatter: Inga-Britta Sundqvist
Sideantal: 320
Forlag: Borgen
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg




"Vegetarisk kogebog" er oprindeligt svensk og de cirka 350 opskrifter, der bydes på, spænder over utallige kategorier lige fra almindelige retter som supper, salater, desserter og brød til asiatisk mad, tang og svampe. Der er med andre ord noget til enhver lejlighed, og "Vegetarisk kogebog" beviser, at grøn mad er super farverigt og enormt alsidigt. Inga-Britta Sundqvist mestrer mange stilarter og er tydeligvis glad for det grønne køkken!

Gedigen grundbog
Bogen lever til fulde op til dens undertitel: Grundbog. Det er en rigtig interessant bog at læse i, og den er mindst lige så god at tage med ud i køkkenet. For personer, der ønsker en kostomlægning i retning mod en mere sundt, grønt, miljørigtig og etisk forsvarligt valg, er vegetarisk kost det rette valg. Inga-Britta Sundqvist deler dygtigt og gavmildt ud af al sin viden om vegetarisk kost og levevis. Her er bud på kost til børn og teenagere, forslag til sunde drikke og noget så herligt som en fyldestgørende levnedsmiddeltabel, som er rigtig fin at have i huset. Bogen spænder som sagt over mangt og meget, hvilket i sidste ende også bliver bogens problem: den vil så meget godt og er så fyldig, at det indimellem bliver lidt tungt og besværligt at finde de opskrifter og informationer, man gerne vil benytte. Heldigvis har bogen et fantastisk godt registerapparat, hvor det er muligt at slå op i dels et sagregister og dels et opskriftsregister, der er delt op i emner.

Vegetarkøkkenets bedste råvare
Det er altid rart at se en kogebog, hvor tofu og vegetter (vegetarisk synonym for plantefrikadeller) får lov at træde flot frem sammen med bælgfrugter, nødder og frø, der alt sammen er meget vigtige elementer i en god, sund og afbalanceret vegetarisk kost. God grøn mad, der smager dejligt, og er nem at lave - selv for novicer!

Små spørgsmålstegn
En lille anke drejer sig om opskrifterne med ost. I kogebogen er der et afsnit med osteopskrifter. Her ser jeg til min beklagelse, at der ikke informeres om, at ost kan indeholde animalsk osteløbe (enzym fra ko- og kalvemaver; dvs. fra døde dyr). Det undrer mig. Især når Inga-Britta Sundqvist konsekvent bruger agar-agar frem for gelatine.
Jeg kan også undre mig over, hvorfor i alverden den dygtige forfatter vælger at bruge en halv tube Tartex (sojapostej) i en opskrift på noget så klassisk som falafler. Det er og bliver en gåde. Falafler er ganske simple at lave ud af kikærter, løg og hvidløg. Hvilken evne Tartex har, forstår jeg som sagt ikke, og jeg mener også, det gør retten meget dyre at lave og får nybegyndere til at synes, at det er besværligt at købe ind til vegetarisk madlavning. Synd!

Jeg ville personligt ønske, at der havde været plads til, at alle vores gode gamle danske grøntsager som kål og rodfrugter også fik lov til at brillere, men sådan er det desværre ikke helt. Lidt mærkeligt, når Inga-Britta Sundqvist selv bor i et køligt nordeuropæisk land, hvor der er så rigeligt af smagfulde og prisvenlige kål og rodfrugter. Lad os se, hvad Inga-Britta Sundqvist kan trylle ud af dem til næste udgave!

Sund mad
Inga-Britta Sundqvist har med sine energisupper, en uovertruffen opskrift på Davids svampevegetter og en pikant linseret fra Mellemøsten vundet mine gæsters hjerter, siden jeg lærte hendes kogebog at kende. Det er efterhånden adskillige år siden, bogen blev skrevet og udgivet første gang, men der er tale om gedigen vegetarmad til hverdagen især.

På højde med Sarah Browns klassiker
Alt i alt synes jeg, der her er tale om en herlig bog til madlavning og specielt i forhold til viden om vegetarisk kost og ernæring generelt.
Vegetarisk kogebog får mig til at tænke på min gode gamle vegetarkogebog af Sarah Brown, som den minder en del om. Bogen er her bearbejdet i en 4. let bearbejdet udgave og er således på gaden med ny flot forside.

Med Vegetarisk kogebog i favnen kan du få mange timers spændende og lærerig læsning foruden en masse spændende madoplevelser!

God tur i boghandlen!
Nønne Lønne Votborg

Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^