Kategori: Kogebøger

Vegetarisk kogebog

Vegetarisk kogebog 

Vegetarisk grundbog, med fokus på sundhed ! Varieret vindermad fra det vegetariske køkken ...

Titel: Vegetarisk kogebog - Grundbog
Forfatter: Inga-Britta Sundqvist
Sideantal: 320
Forlag: Borgen
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg




"Vegetarisk kogebog" er oprindeligt svensk og de cirka 350 opskrifter, der bydes på, spænder over utallige kategorier lige fra almindelige retter som supper, salater, desserter og brød til asiatisk mad, tang og svampe. Der er med andre ord noget til enhver lejlighed, og "Vegetarisk kogebog" beviser, at grøn mad er super farverigt og enormt alsidigt. Inga-Britta Sundqvist mestrer mange stilarter og er tydeligvis glad for det grønne køkken!

Gedigen grundbog
Bogen lever til fulde op til dens undertitel: Grundbog. Det er en rigtig interessant bog at læse i, og den er mindst lige så god at tage med ud i køkkenet. For personer, der ønsker en kostomlægning i retning mod en mere sundt, grønt, miljørigtig og etisk forsvarligt valg, er vegetarisk kost det rette valg. Inga-Britta Sundqvist deler dygtigt og gavmildt ud af al sin viden om vegetarisk kost og levevis. Her er bud på kost til børn og teenagere, forslag til sunde drikke og noget så herligt som en fyldestgørende levnedsmiddeltabel, som er rigtig fin at have i huset. Bogen spænder som sagt over mangt og meget, hvilket i sidste ende også bliver bogens problem: den vil så meget godt og er så fyldig, at det indimellem bliver lidt tungt og besværligt at finde de opskrifter og informationer, man gerne vil benytte. Heldigvis har bogen et fantastisk godt registerapparat, hvor det er muligt at slå op i dels et sagregister og dels et opskriftsregister, der er delt op i emner.

Vegetarkøkkenets bedste råvare
Det er altid rart at se en kogebog, hvor tofu og vegetter (vegetarisk synonym for plantefrikadeller) får lov at træde flot frem sammen med bælgfrugter, nødder og frø, der alt sammen er meget vigtige elementer i en god, sund og afbalanceret vegetarisk kost. God grøn mad, der smager dejligt, og er nem at lave - selv for novicer!

Små spørgsmålstegn
En lille anke drejer sig om opskrifterne med ost. I kogebogen er der et afsnit med osteopskrifter. Her ser jeg til min beklagelse, at der ikke informeres om, at ost kan indeholde animalsk osteløbe (enzym fra ko- og kalvemaver; dvs. fra døde dyr). Det undrer mig. Især når Inga-Britta Sundqvist konsekvent bruger agar-agar frem for gelatine.
Jeg kan også undre mig over, hvorfor i alverden den dygtige forfatter vælger at bruge en halv tube Tartex (sojapostej) i en opskrift på noget så klassisk som falafler. Det er og bliver en gåde. Falafler er ganske simple at lave ud af kikærter, løg og hvidløg. Hvilken evne Tartex har, forstår jeg som sagt ikke, og jeg mener også, det gør retten meget dyre at lave og får nybegyndere til at synes, at det er besværligt at købe ind til vegetarisk madlavning. Synd!

Jeg ville personligt ønske, at der havde været plads til, at alle vores gode gamle danske grøntsager som kål og rodfrugter også fik lov til at brillere, men sådan er det desværre ikke helt. Lidt mærkeligt, når Inga-Britta Sundqvist selv bor i et køligt nordeuropæisk land, hvor der er så rigeligt af smagfulde og prisvenlige kål og rodfrugter. Lad os se, hvad Inga-Britta Sundqvist kan trylle ud af dem til næste udgave!

Sund mad
Inga-Britta Sundqvist har med sine energisupper, en uovertruffen opskrift på Davids svampevegetter og en pikant linseret fra Mellemøsten vundet mine gæsters hjerter, siden jeg lærte hendes kogebog at kende. Det er efterhånden adskillige år siden, bogen blev skrevet og udgivet første gang, men der er tale om gedigen vegetarmad til hverdagen især.

På højde med Sarah Browns klassiker
Alt i alt synes jeg, der her er tale om en herlig bog til madlavning og specielt i forhold til viden om vegetarisk kost og ernæring generelt.
Vegetarisk kogebog får mig til at tænke på min gode gamle vegetarkogebog af Sarah Brown, som den minder en del om. Bogen er her bearbejdet i en 4. let bearbejdet udgave og er således på gaden med ny flot forside.

Med Vegetarisk kogebog i favnen kan du få mange timers spændende og lærerig læsning foruden en masse spændende madoplevelser!

God tur i boghandlen!
Nønne Lønne Votborg

Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^