Kategori: Kogebøger

Smukt italiensk madeventyr

Smukt italiensk madeventyr 

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Cucina Italiana
Forfatter: Andreas og Thomas Harder
Forlag: Gyldendal


Vi elsker italiensk!
Italiensk mad er populært på de danske spiseborde. Vi ynder om noget at gæste spisesteder, der serverer mad fra støvlelandet. ”Cucina Italiana” er endnu en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, men vel at mærke på en æstetisk, interessant og frydefuld måde. Brødrene Andreas og Thomas Harder har et passioneret forhold til det italienske, hvor deres mors familie kommer fra. Netop den uspolerede kærlighed til det italienske køkken, gør deres ”Cucina Italiana” til lidt over det det sædvanlige.

Italiensk madlavning i mange farver
”Cucina Italiana” giver os det autentiske italienske køkken med hele opskriftsrepertoire. Her er opskrifter på alt fra antipasti til at indlede måltidet med til de kendte pasta- og pizzaretter. Hvad der er særligt for bogen, er imidlertid de mange charmerende retter fra de velkendte risotto, gnocchi til lidt mere ukendte retter af vildsvine-, hare-, okse-, lamme-, svine- og kalvekød i forskellige braiserede, grillede og langtidsstegte udgaver. Bogen byder selvsagt også på opskrifter med fjerkræ og grøntsager men ikke mange. Vi kan også glæde os over forskellige supper, bagværk og frugtdesserter. Ganske utraditionelt, byder brødrene Andreas og Thomas Harder tilmed på et par opskrifter på likør, som prikken over i´et.

En kulinarisk rundrejse i støvlelandet
Originaliteten er stor, og det samme er bogen i enhver henseende. Dens opskrifter har stor spændvidde men med hovedvægt på Toscana, Rom, Friuli og ikke mindst Sardinien, som er brødrenes hjemmebane. Maden er rustik, enkel og ligetil. Måske er det derfor at Andreas og Thomas Harder har valgt, at opskrifterne er vejledende, og at man selv må tilpasse mængderne, sådan som jeg oplevede at der var brug for. Flere af opskrifterne er bragt før af brødrene hver især, hvilket er hver at bemærke. ”Cucina Italiana” bliver til noget ekstraordinært qua sit omfang og de store smukke illustrationer. Den vil kandidere til at ligge fremme som coffee table book i mangen et køkken. En fryd for øjet og ganen ikke mindst! Historierne og anekdoterne deri fortæller om det italienske køkkens mangfoldighed og landets skønne madkultur. Bedst af alt er dog, at den vil blive brugt til at lave masser af mad med sjæl!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk.

Bestil online

Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
Camilla & krydderierne

’Abracadabra – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken’ er en fortryllende rejse gennem krydderiernes univers og verdens mange madkulturer, fortalt af Camilla Plum. Og der er meget at fortælle. 350 tætskrevne sider fyldt med krydderiernes historie, fakta om smag og egenskaber samt masser af tips til…

Læs mere
Dragsholm Slot
Dragsholm Slot

Bogen 'Dragsholm Slot' fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter ...

Læs mere
Mørbradgryde
Mørbradgryde

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Læs mere
Heibergs søde tand
Heibergs søde tand

Morten Heiberg giver dig sine allerbedste desserter til både hverdag og fest, så du har et kæmpe udvalg af de mest delikate lækkerier både når det gælder desserttype og sværhedsgrad.

Læs mere
Liv og glade dage
Liv og glade dage

Der er hygge og masser af inspiration til liv og glade dage i Nicoline Olsen nye skønne bog Liv og glade dage - Opskrifter og kreative ideer til børnefamilier ...

Læs mere
Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Læs mere
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^