Kategori: Kogebøger

Smukt italiensk madeventyr

Smukt italiensk madeventyr 

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Cucina Italiana
Forfatter: Andreas og Thomas Harder
Forlag: Gyldendal


Vi elsker italiensk!
Italiensk mad er populært på de danske spiseborde. Vi ynder om noget at gæste spisesteder, der serverer mad fra støvlelandet. ”Cucina Italiana” er endnu en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, men vel at mærke på en æstetisk, interessant og frydefuld måde. Brødrene Andreas og Thomas Harder har et passioneret forhold til det italienske, hvor deres mors familie kommer fra. Netop den uspolerede kærlighed til det italienske køkken, gør deres ”Cucina Italiana” til lidt over det det sædvanlige.

Italiensk madlavning i mange farver
”Cucina Italiana” giver os det autentiske italienske køkken med hele opskriftsrepertoire. Her er opskrifter på alt fra antipasti til at indlede måltidet med til de kendte pasta- og pizzaretter. Hvad der er særligt for bogen, er imidlertid de mange charmerende retter fra de velkendte risotto, gnocchi til lidt mere ukendte retter af vildsvine-, hare-, okse-, lamme-, svine- og kalvekød i forskellige braiserede, grillede og langtidsstegte udgaver. Bogen byder selvsagt også på opskrifter med fjerkræ og grøntsager men ikke mange. Vi kan også glæde os over forskellige supper, bagværk og frugtdesserter. Ganske utraditionelt, byder brødrene Andreas og Thomas Harder tilmed på et par opskrifter på likør, som prikken over i´et.

En kulinarisk rundrejse i støvlelandet
Originaliteten er stor, og det samme er bogen i enhver henseende. Dens opskrifter har stor spændvidde men med hovedvægt på Toscana, Rom, Friuli og ikke mindst Sardinien, som er brødrenes hjemmebane. Maden er rustik, enkel og ligetil. Måske er det derfor at Andreas og Thomas Harder har valgt, at opskrifterne er vejledende, og at man selv må tilpasse mængderne, sådan som jeg oplevede at der var brug for. Flere af opskrifterne er bragt før af brødrene hver især, hvilket er hver at bemærke. ”Cucina Italiana” bliver til noget ekstraordinært qua sit omfang og de store smukke illustrationer. Den vil kandidere til at ligge fremme som coffee table book i mangen et køkken. En fryd for øjet og ganen ikke mindst! Historierne og anekdoterne deri fortæller om det italienske køkkens mangfoldighed og landets skønne madkultur. Bedst af alt er dog, at den vil blive brugt til at lave masser af mad med sjæl!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk.

Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^