Kategori: Kogebøger

Smukt italiensk madeventyr

Smukt italiensk madeventyr 

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Cucina Italiana
Forfatter: Andreas og Thomas Harder
Forlag: Gyldendal


Vi elsker italiensk!
Italiensk mad er populært på de danske spiseborde. Vi ynder om noget at gæste spisesteder, der serverer mad fra støvlelandet. ”Cucina Italiana” er endnu en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, men vel at mærke på en æstetisk, interessant og frydefuld måde. Brødrene Andreas og Thomas Harder har et passioneret forhold til det italienske, hvor deres mors familie kommer fra. Netop den uspolerede kærlighed til det italienske køkken, gør deres ”Cucina Italiana” til lidt over det det sædvanlige.

Italiensk madlavning i mange farver
”Cucina Italiana” giver os det autentiske italienske køkken med hele opskriftsrepertoire. Her er opskrifter på alt fra antipasti til at indlede måltidet med til de kendte pasta- og pizzaretter. Hvad der er særligt for bogen, er imidlertid de mange charmerende retter fra de velkendte risotto, gnocchi til lidt mere ukendte retter af vildsvine-, hare-, okse-, lamme-, svine- og kalvekød i forskellige braiserede, grillede og langtidsstegte udgaver. Bogen byder selvsagt også på opskrifter med fjerkræ og grøntsager men ikke mange. Vi kan også glæde os over forskellige supper, bagværk og frugtdesserter. Ganske utraditionelt, byder brødrene Andreas og Thomas Harder tilmed på et par opskrifter på likør, som prikken over i´et.

En kulinarisk rundrejse i støvlelandet
Originaliteten er stor, og det samme er bogen i enhver henseende. Dens opskrifter har stor spændvidde men med hovedvægt på Toscana, Rom, Friuli og ikke mindst Sardinien, som er brødrenes hjemmebane. Maden er rustik, enkel og ligetil. Måske er det derfor at Andreas og Thomas Harder har valgt, at opskrifterne er vejledende, og at man selv må tilpasse mængderne, sådan som jeg oplevede at der var brug for. Flere af opskrifterne er bragt før af brødrene hver især, hvilket er hver at bemærke. ”Cucina Italiana” bliver til noget ekstraordinært qua sit omfang og de store smukke illustrationer. Den vil kandidere til at ligge fremme som coffee table book i mangen et køkken. En fryd for øjet og ganen ikke mindst! Historierne og anekdoterne deri fortæller om det italienske køkkens mangfoldighed og landets skønne madkultur. Bedst af alt er dog, at den vil blive brugt til at lave masser af mad med sjæl!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk.

Bestil online

Verdens bedste brød
Verdens bedste brød

50 gode brødopskrifter og tips til hvordan du opnår den perfekte luftige krumme og den gode seje skorpe ...

Læs mere
Camilla Plums æbletrifli
Camilla Plums æbletrifli

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Læs mere
Mad med kærlighed
Mad med kærlighed

Marie Melchior har skrevet en super inspirerende og meget smuk kogebog med nemme opskrifter, som giver dig lyst til at gå i køkkenet og lave dejlig mad til dem, du holder af.

Læs mere
Helt i kage
Helt i kage

Camilla Plums nye skønne kagebog er en bog, som ligesom Camilla selv, er "nede på jorden" og præsenterer opskrifter på lækre kager, som alle kan overkomme at lave.

Læs mere
Svampekogebogen
Svampekogebogen

Der findes masser af bøger om svampe, men næsten ingen om at få svampe til at smage. Med sin nye bog samler Philippe Emanuelli 127 gennemprøvede opskrifter og metoder til, hvordan man får den bedste smag frem i hver enkelt svamp ...

Læs mere
Opskrifter fra Tartine Bakery
Opskrifter fra Tartine Bakery

Mesterbageren Chad Robertson viser gennem en letforståelig tekst og masser af billeder, hvordan han laver de brød, der har givet ham kultstatus ...

Læs mere
Opskrifter fra The Hummingbird Bakery
Opskrifter fra The Hummingbird Bakery

Du behøver ikke tage til London for at opleve de fantastiske kager fra The Hummingbird Bakery. Med Tarek Malouf Kagedage – opskrifter fra Hummingbird Bakery får du nemlig over 100 af bageriets populære opskrifter

Læs mere
Mit frugt-­ og bærkøkken

Så er der godt nyt for alle, der elsker at safte, sylte, bage og lave mad med frugt og bær, for nu genudgives Anemette Olesens dejlige bog Mit frugt- og bærkøkken ...

Læs mere
Ny Nordisk Hverdagsmad hædret
Ny Nordisk Hverdagsmad hædret

Arne Astrup og Claus Meyers bestseller Ny Nordisk Hverdagsmad er udvalgt til en af de smukkeste bøger, der blev udgivet i 2011 ...

Læs mere
Ukrudt
Ukrudt

Det behøver ikke være svært at lave mad med vilde urter. Tværtimod er det sjovt, super sundt og tilmed ganske gratis !

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^