Kategori: Kogebøger

Slankekur for sultne mænd

Slankekur for sultne mænd 

Send din husbond på skrump med Lene Hansson og nyd selv lækker mad !

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Slankekur for sultne mænd


En brandgod ide!
Med sin nye slankebog til mænd ”Slankekur for sultne mænd” udfylder Lene Hansson et stort gabende hul på det danske bogmarked. På den måde har bogen her allerede scoret flotte point allerede før start, fordi idéen er brandgod. Mon ikke der sidder mange bekymrede kærester, koner, mødre og søstre, der gerne vil ofre et par hundrede kroner på en bog om kost til den, de holder af?! Jo, det er ikke alene sultne mænd, bogen henvender sig til, men også et ”sultent” marked, der i mange år har manglet et værktøj med fokus på denne specielle målgruppe.

Den skaldede kok som ambassadør
”Slankekur for sultne mænd” er på alle måder målrettet mænds særlige behov. Det gælder lige fra de særlige livsstilssygdomme, mænd får, og som bogen naturligvis tilsigter at forebygge med sund mad, til den lækre mad, der er tilpasset mænds smagsløg og vaner. Lene Hansson gør det enkelt at omlægge livsstilen, så alle kan være med. Budskabet er ligetil, teorien er simpel, og praksis er nem at følge, så det gælder bare om at komme i gang. En, der har taget Lene Hanssons visdomsord til sig, er ”Den skaldede kok” alias Olsen, der lægger figur til mange gode fotografier, som pryder bogen. Det gør bogen håndgribelig og budskabet endnu mere vedkommende.

Powerfood for mænd
Som afsæt for at starte en livsstil ændring med en kost baseret på bogens kostråd og plan om sundhed er der bl.a. en test af læserens sundhed. Igen et virkemiddel, der sikkert vil medvirke til at åbne øjnene for, hvordan det står fat med læserens egen sundhed. Et af tidens nye buzz-words er powerfood, og ”Slankekur for sultne mænd” giver også bud på, hvilke fødevarer der kan give kroppens celler et energiboost. Bogen gør det enkelt at leve sundt, og jeg synes især, at de to oversigter over 10 madråd til større sundhed og 10 ”Hold dig væk fra”- råd er godt tænkt.

Kun frugt fra morgenstunden
Ingen bog om en slankekur for sultne mænd uden opskrifter og her er da også noget at se frem til! Ingen bliver snydt for den gode smag og kommer aldrig til at gå sultne i seng. Tværtimod er konceptet her, at man altid kan snuppe noget mere frugt og grønt. Men måske er det også her, at den største udfordring er. At starte dagen alene med frugt: Hos Lene Hansson er princippet, at der alene spises frugt de første 4 timer af dagen. Derudover er ”Dobbelt op med grønt” også en af de store kæpheste, lige som mere vand er vejen til mindre vægt og mere velvære. Hos Lene Hansson har kød en sekundær rolle, og for mange mænd kan også det måske være vanskeligt at vænne sig til.

Nej tak til salgssnak!
Opskrifterne i ”Slankekur for sultne mænd” er tillempet mændenes smagsløg, men hele familien vil så afgjort sætte pris på den farverige mad fyldt med grøntsager og krydderier. Min eneste anke er, at opskrifterne stort set alle indeholder ”Lene Hansson”-produkter, som kun kan købes i specialbutikker. I mine øjne er det urimeligt, at forlag accepterer den slags. For mange læsere bliver det pludseligt svært at bruge opskrifterne, hvis de ikke har de omtalte produkter, da det kan være meget svært selv at sjusse sig frem til dét, der er i ”Lene Hansson thaikrydderi” eller ”Lene Hansson kryddersalt”. Den slags giver usikkerhed og stor irritation. På samme vis virker det generende for undertegnede, at bogen skal indeholde hele fire sider med såkaldt ”Læserservice”, der fortæller om alle de Lene Hansson helsevarer, der kan købes i dyre domme. Mindre kunne gøre det!

Mindre kød!
Lene Hanssons principper har vundet stor popularitet igennem ”Du er hvad du spiser”, ”Min fede familie” og ”Go' Morgen Danmark", hvor hun med smil og entusiasme viser vejen til en sundere levevis. Oksekød og svinekød er stort set fraværende i Lene Hanssons mange bøger om kost; i stedet præsenteres lækre retter med fisk & skaldyr, fjerkræ og vegetariske produkter såsom linser, kikærter, bønner og tofu. I ”Slankekur for sultne mænd” er proteinindtaget meget varieret. Her er få opskrifter med oksekød og svinekød, men også brug af kalkun, struds, and, dyrekød, fisk, skaldyr og linser, ligesom der er flere opskrifter, hvori der alene bruges grøntsager.

Hurra for en Herregod Slankekur!
”Slankekur for sultne mænd” er et spændende bud på, hvordan mænd passer godt på dem selv med sund, nærende og lækker mad. Bogen kommer grundigt rundt om emnet og vil så afgjort give den enkelte læser mange værktøjer til en sundere hverdag. De farvestrålende billeder er med til at give lyst og mod til at springe ud i Lene Hanssons koncept. Hvor er det herligt med en Herregod Slankekur!

Nønne Lønne Votborg, Februar 2010


Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^