Kategori: Kogebøger

Skaldyr

Skaldyr 

Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber af Katrine Klinken ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg


Kulinarisk magi fra hav til bord
Med omkring 7700 km kystlinje har vi i Danmark alle forudsætninger for at boltre os i gode skaldyr året rundt. Dansk skaldyr hører til blandt gourmetretterne, men her er også fine hverdagsingredienser. Sundt og velsmagende er det alt sammen. Nu kræser Katrine Klinken om det hele i en pragtfuld kogebog for alle med hang til skaldyr. Glæd jer til luksus og lækkerier, I bliver afhængige af!

Skaldyr = Lækkerdyr
Der er intet i verden som frisk skaldyr. Til særlige stunder hører klassiske skaldyrsretter og liflige vine. Det ved vi alle. Men hvad vi nok ikke ved eller husker på, er hvor stor paletten af skaldyr og opskrifter med disse gode råvarer er. Skaldyr fortjener takket være deres helt unikke smag og sundhedsmæssige egenskaber at få rampelyset for en gangs skyld. Det sørger Katrine Klinken for med sit seneste skud på stammen af madskribentens mange kogebøger.
”Skaldyr: Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber” er en flot og indbydende kogebog, der også rummer anvisning på indkøb, opbevaring og klargøring m.m. Alt sammen på fineste vis. Nogle vil måske nok foretrække billeder frem for stregtegninger, der viser hvordan man klargør de forskellige skaldyr. Jeg så også gerne tip til transport hjem fra fiskehandel eller havn. Det er essentielt, at der er truffet forberedelser allerede før man tager hjemmefra og medbragt køletaske, fryseelement og noteret på huskesedlen, at man gerne vil bede om en pose knust is til at pakke omkring det dyrt indkøbte skaldyr, der oftest fordærver ganske let.

Uforfinet Slow food
Katrine Klinken har med rette opnået stor anerkendelse på den danske madscene. Hun er en madskribent der brænder for god mad, med få nøje udvalgte råvarer. Her er i bogen er fx brugt fløde, når der er brug for det og salaterne er selvfølgelig også med ægte majonæse. Klinken er som bekendt til Slow food og det skinner tydeligt igennem i valget af råvarer og tilberedning! Så afgjort en hyldest til skaldyrenes sublime og raffinerede smag, der kalder på det enkle og velgjorte. ”Skaldyr: Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber” er alligevel præcis som titlen antyder uprætentiøs og ukrukket. Alle kan være med og skal være med, når Klinken byder op til skaldyrsgilde!
Sanselig skaldyrsklassiker ”in spe”
”Skaldyr” er en kulinarisk rundrejse på havets bund, hvor vi får lov at smage alle de dejlige skaldyr vi har i de danske have. Klinken viser, hvordan skaldyrene kan tilberedes til hverdag, weekend og fest, ligesom hun byder på et appetitligt mix af små og større retter, supper, salater og hovedretter. For de, der endnu ikke er dybt forelsket i skaldyrene er der retter, hvori også kød indgår. Omvendt kan passionerede skaldyrsspisere glæde sig til at indtage rå østers på forskellig vis i Klinkens selskab eller ”blot” få genopfrisket hvordan Plateau de fruit de Mer anrettes.

Uforglemmelige smagsoplevelser venter
For mange af os er sommertid synonym med skaldyr! Katrine Klinkens ”Skaldyr” arrivere perfekt just i tide til sommerens og sensommerens mange lange aftner på terrassen eller balkonen, hvor forfatterens skaldyrsretter vil gøre sig upåklageligt i selskab med kolde drikke. Jo, vi glæder os allerede til den næste bid af havets magi, vi skal smage!

Titel: Skaldyr. Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber
Forfatter: Katrine Klinken


Links:
Katrine Klinkens hjemmeside: Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^