Kategori: Kogebøger

Skaldyr

Skaldyr 

Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber af Katrine Klinken ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg


Kulinarisk magi fra hav til bord
Med omkring 7700 km kystlinje har vi i Danmark alle forudsætninger for at boltre os i gode skaldyr året rundt. Dansk skaldyr hører til blandt gourmetretterne, men her er også fine hverdagsingredienser. Sundt og velsmagende er det alt sammen. Nu kræser Katrine Klinken om det hele i en pragtfuld kogebog for alle med hang til skaldyr. Glæd jer til luksus og lækkerier, I bliver afhængige af!

Skaldyr = Lækkerdyr
Der er intet i verden som frisk skaldyr. Til særlige stunder hører klassiske skaldyrsretter og liflige vine. Det ved vi alle. Men hvad vi nok ikke ved eller husker på, er hvor stor paletten af skaldyr og opskrifter med disse gode råvarer er. Skaldyr fortjener takket være deres helt unikke smag og sundhedsmæssige egenskaber at få rampelyset for en gangs skyld. Det sørger Katrine Klinken for med sit seneste skud på stammen af madskribentens mange kogebøger.
”Skaldyr: Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber” er en flot og indbydende kogebog, der også rummer anvisning på indkøb, opbevaring og klargøring m.m. Alt sammen på fineste vis. Nogle vil måske nok foretrække billeder frem for stregtegninger, der viser hvordan man klargør de forskellige skaldyr. Jeg så også gerne tip til transport hjem fra fiskehandel eller havn. Det er essentielt, at der er truffet forberedelser allerede før man tager hjemmefra og medbragt køletaske, fryseelement og noteret på huskesedlen, at man gerne vil bede om en pose knust is til at pakke omkring det dyrt indkøbte skaldyr, der oftest fordærver ganske let.

Uforfinet Slow food
Katrine Klinken har med rette opnået stor anerkendelse på den danske madscene. Hun er en madskribent der brænder for god mad, med få nøje udvalgte råvarer. Her er i bogen er fx brugt fløde, når der er brug for det og salaterne er selvfølgelig også med ægte majonæse. Klinken er som bekendt til Slow food og det skinner tydeligt igennem i valget af råvarer og tilberedning! Så afgjort en hyldest til skaldyrenes sublime og raffinerede smag, der kalder på det enkle og velgjorte. ”Skaldyr: Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber” er alligevel præcis som titlen antyder uprætentiøs og ukrukket. Alle kan være med og skal være med, når Klinken byder op til skaldyrsgilde!
Sanselig skaldyrsklassiker ”in spe”
”Skaldyr” er en kulinarisk rundrejse på havets bund, hvor vi får lov at smage alle de dejlige skaldyr vi har i de danske have. Klinken viser, hvordan skaldyrene kan tilberedes til hverdag, weekend og fest, ligesom hun byder på et appetitligt mix af små og større retter, supper, salater og hovedretter. For de, der endnu ikke er dybt forelsket i skaldyrene er der retter, hvori også kød indgår. Omvendt kan passionerede skaldyrsspisere glæde sig til at indtage rå østers på forskellig vis i Klinkens selskab eller ”blot” få genopfrisket hvordan Plateau de fruit de Mer anrettes.

Uforglemmelige smagsoplevelser venter
For mange af os er sommertid synonym med skaldyr! Katrine Klinkens ”Skaldyr” arrivere perfekt just i tide til sommerens og sensommerens mange lange aftner på terrassen eller balkonen, hvor forfatterens skaldyrsretter vil gøre sig upåklageligt i selskab med kolde drikke. Jo, vi glæder os allerede til den næste bid af havets magi, vi skal smage!

Titel: Skaldyr. Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber
Forfatter: Katrine Klinken


Links:
Katrine Klinkens hjemmeside: Bestil online

Den økologiske bager
Den økologiske bager

Den dygtige bager Nicolai Halken Skytte har i samarbejde med emmerys samlet en lang række fantastiske opskrifter på appetitvækkende økologiske gourmetbrød- og kager ..

Læs mere
Lav mad med lakrids
Lav mad med lakrids

Nyd smagen af lakrids i forretter, hovedretter og desserter med Claus Holm ...

Læs mere
Vild med chokolade
Vild med chokolade

100 helt uimodståelige chokolade-opskrifter på kager, desserter, konfekt, trøfler, is og varme drikke. Sikke en fornøjelse !

Læs mere
Bær
Bær

Ritt Bjerregaard er glad for bær, og i bogen "Bær i haven og køkkenet" fortæller hun, sammen med sin gamle lærermester, professor Jørgen Vittrup om dyrkning af bær, deres sundhedsværdi og ikke mindst om de mange anvendelsesmuligheder ...

Læs mere
Ny Nordisk Hverdagsmad
Ny Nordisk Hverdagsmad

Plusbog til fordelspris KUN kr. 9 ! Arne Astrup og Claus Meyers vidunderlige kogebog til de mange, som gerne lave mad af typiske nordiske råvarer ...

Læs mere
Vild med is & desserter
Vild med is & desserter

Til alle is-elskere har den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johansson samlet 170 suveræne is-opskrifter ...

Læs mere
Salater fra The Food Club
Salater fra The Food Club

Mere end 80 enkle, farverige og sunde salater - lige til at stille på middagsbordet året rundt ...

Læs mere
Kagetid
Kagetid

En let tilgængelig bagebog, der henvender sig til alle hjemmebagere - også dem, der ikke har den store erfaring i køkkenet. Alt, hvad man har brug for, er lysten til at bage ...

Læs mere
Løgismose sommer
Løgismose sommer

Med Løgismose sommer samler Anders Vald opskrifter på 80 lette sommerlige retter tilberedt på de råvarer, der er tilgængelige i sommermånederne ...

Læs mere
Verdens bedste amerikanske kogebog
Verdens bedste amerikanske kogebog

Er du til amerikansk mad, så MÅ du eje "Newyorker by heart" som netop er blevet premieret som ikke mindre end "Verdens bedste amerikanske kogebog" ved The Gourmand World Cookbook Awards i Paris (2013) ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^