Kategori: Kogebøger

Pasta med passion

Pasta med passion 

Perlerække af pragtfulde pastaretter !

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal


Rundrejse i pastaens vidunderlige verden
Med en oprigtig følelse af forfatterens kærlighed og passion til de italienske pastaretter, lever Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ”Pasta med passion” til fulde op til sit navn. At pasta er en mangfoldig verden fuld af vidt forskellige retter i smag, konsistens, udtryk, prisklasse og forudsætninger til kok og køkken, viser Susanne Engelstoft Rasmussen også.
”Pasta med passion” er en rejse ind i verden af skønne pastaretter, der for mange vel nok har det med let at blive lidt ensartede og slidte i udtrykket. Med tiden kører vi nemt i den faste gænge af få sikre pastaretter, men med ”Pasta med passion”, er der garanti for at repertoiret bliver udvidet i en fart. Bogen vrimler med nye lækre fristelser side om side med klassiker, vi selvfølgelig også må lave.

Italienske rødder og en holdningens dame!
Madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen har med en italiensk født mor gode kort på hånden, og sørger da også for at videreformidle et bredt udvalg af klassiske og pastaretter til både hverdag og fest. Her er så at sige alverdens afarter af pastaretter, men med en klar rød tråd. Vi har nemlig med en særlig madskribent at gøre! Susanne Engelstoft Rasmussen plæderer for det etiske køb og valg indenfor både fisk og kød. At forfatteren tydeligt sværger til at bruge sin holdning og foretage aktive valg som forbruger, er befriende at se. En øget fokus på forbrugerens mulighed for at hjælpe dyr, medmennesker og miljø er en tendens, jeg håber vi fremover vil komme til at se i kogebøger. Susanne Engelstoft Rasmussens madlavning er overordnet karakteriseret ved det autentiske, enkle og grønne køkken med brug af gode råvarer. Her og der er der dog brugt en hel del smør og fløde, så derfor kunne ernæringsberegninger – eller vejledninger have være fornuftige.

Indbydende og appetitlig
”Pasta med passion” er smukt fotograferet af Anders Schønnemann. Ud over de mere gængse opskrifter med forskellige pastatyper med og ude fisk, skaldyr, kød og grøntsager, byder bogen også på et afsnit om pastadej. Her får du en introduktion til særlige specialiteter som späetzle, knöfple og gnocci. Alle opskrifter er yderst enkelt og overskueligt sat, op med en fin læsbarhed samt en flot og finish. I bogens pastaleksikon kan du læse om særlige ingredienser og specielle teknikker m.m. Alt i alt er ”Pasta med passion” en dejlig gave til os, der ynder at spise pasta på alverdens måder. Den emmer af god madkvalitet og nytænkning. Simpelthen ren gudespise!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk
Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^