Kategori: Kogebøger

Pasta med passion

Pasta med passion 

Perlerække af pragtfulde pastaretter !

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal


Rundrejse i pastaens vidunderlige verden
Med en oprigtig følelse af forfatterens kærlighed og passion til de italienske pastaretter, lever Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ”Pasta med passion” til fulde op til sit navn. At pasta er en mangfoldig verden fuld af vidt forskellige retter i smag, konsistens, udtryk, prisklasse og forudsætninger til kok og køkken, viser Susanne Engelstoft Rasmussen også.
”Pasta med passion” er en rejse ind i verden af skønne pastaretter, der for mange vel nok har det med let at blive lidt ensartede og slidte i udtrykket. Med tiden kører vi nemt i den faste gænge af få sikre pastaretter, men med ”Pasta med passion”, er der garanti for at repertoiret bliver udvidet i en fart. Bogen vrimler med nye lækre fristelser side om side med klassiker, vi selvfølgelig også må lave.

Italienske rødder og en holdningens dame!
Madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen har med en italiensk født mor gode kort på hånden, og sørger da også for at videreformidle et bredt udvalg af klassiske og pastaretter til både hverdag og fest. Her er så at sige alverdens afarter af pastaretter, men med en klar rød tråd. Vi har nemlig med en særlig madskribent at gøre! Susanne Engelstoft Rasmussen plæderer for det etiske køb og valg indenfor både fisk og kød. At forfatteren tydeligt sværger til at bruge sin holdning og foretage aktive valg som forbruger, er befriende at se. En øget fokus på forbrugerens mulighed for at hjælpe dyr, medmennesker og miljø er en tendens, jeg håber vi fremover vil komme til at se i kogebøger. Susanne Engelstoft Rasmussens madlavning er overordnet karakteriseret ved det autentiske, enkle og grønne køkken med brug af gode råvarer. Her og der er der dog brugt en hel del smør og fløde, så derfor kunne ernæringsberegninger – eller vejledninger have være fornuftige.

Indbydende og appetitlig
”Pasta med passion” er smukt fotograferet af Anders Schønnemann. Ud over de mere gængse opskrifter med forskellige pastatyper med og ude fisk, skaldyr, kød og grøntsager, byder bogen også på et afsnit om pastadej. Her får du en introduktion til særlige specialiteter som späetzle, knöfple og gnocci. Alle opskrifter er yderst enkelt og overskueligt sat, op med en fin læsbarhed samt en flot og finish. I bogens pastaleksikon kan du læse om særlige ingredienser og specielle teknikker m.m. Alt i alt er ”Pasta med passion” en dejlig gave til os, der ynder at spise pasta på alverdens måder. Den emmer af god madkvalitet og nytænkning. Simpelthen ren gudespise!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk
Bestil online

Den økologiske bager
Den økologiske bager

Den dygtige bager Nicolai Halken Skytte har i samarbejde med emmerys samlet en lang række fantastiske opskrifter på appetitvækkende økologiske gourmetbrød- og kager ..

Læs mere
Lav mad med lakrids
Lav mad med lakrids

Nyd smagen af lakrids i forretter, hovedretter og desserter med Claus Holm ...

Læs mere
Vild med chokolade
Vild med chokolade

100 helt uimodståelige chokolade-opskrifter på kager, desserter, konfekt, trøfler, is og varme drikke. Sikke en fornøjelse !

Læs mere
Bær
Bær

Ritt Bjerregaard er glad for bær, og i bogen "Bær i haven og køkkenet" fortæller hun, sammen med sin gamle lærermester, professor Jørgen Vittrup om dyrkning af bær, deres sundhedsværdi og ikke mindst om de mange anvendelsesmuligheder ...

Læs mere
Ny Nordisk Hverdagsmad
Ny Nordisk Hverdagsmad

Plusbog til fordelspris KUN kr. 9 ! Arne Astrup og Claus Meyers vidunderlige kogebog til de mange, som gerne lave mad af typiske nordiske råvarer ...

Læs mere
Vild med is & desserter
Vild med is & desserter

Til alle is-elskere har den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johansson samlet 170 suveræne is-opskrifter ...

Læs mere
Salater fra The Food Club
Salater fra The Food Club

Mere end 80 enkle, farverige og sunde salater - lige til at stille på middagsbordet året rundt ...

Læs mere
Kagetid
Kagetid

En let tilgængelig bagebog, der henvender sig til alle hjemmebagere - også dem, der ikke har den store erfaring i køkkenet. Alt, hvad man har brug for, er lysten til at bage ...

Læs mere
Løgismose sommer
Løgismose sommer

Med Løgismose sommer samler Anders Vald opskrifter på 80 lette sommerlige retter tilberedt på de råvarer, der er tilgængelige i sommermånederne ...

Læs mere
Verdens bedste amerikanske kogebog
Verdens bedste amerikanske kogebog

Er du til amerikansk mad, så MÅ du eje "Newyorker by heart" som netop er blevet premieret som ikke mindre end "Verdens bedste amerikanske kogebog" ved The Gourmand World Cookbook Awards i Paris (2013) ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^