Kategori: Kogebøger

Moderne italienske retter

Moderne italienske retter 

Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Italiano – fantastico?!
Hvem elsker ikke italiensk?! Specielt når det er let og lækkert med massevis af grønt og gode sager, der ikke sætter sig på sidebenene. Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad.

Italiensk jf. 10 råd fra Sundhedsrevolutionen
Konceptet for Sandra Puglieses italienske køkken er især kendetegnet af enkelthed og et minimum af kulhydrater i opskrifterne. Normalvis finder vi netop meget mel og hurtige kulhydrater i de typiske italienske retter som pasta, brød, pizza og risotto. Sandra Pugliese fortæller, at hun selv dårligt tåler de hvide kulhydrater og foretrækker rå grøntsager dér, hvor vi almindeligvis serverer nykogt pasta og ris. I ”Moderne italienske retter” er risen skiftet ud med perlebyg i en række dejlige bud på Orzotto, der står i stedet for risotto. Pastaen er konsekvent fuldkornspasta eller blot de omtalte rå grøntsager, mens pandekager laves med soja- eller rismæsk samt kastanjemel og speltmel. Speltmelet går igen i de få brødopskrifter vi får med på vejen.

Sund italiensk mad
I klassisk italiensk stil begynder Sandra Puglieses ”Moderne italienske retter” med et stort udvalg af antipasti og andre småretter. Her får vi en minestrone med næste rå grøntsager, skønne crostini-variationer, en buket af dejlige grøntsagsretter og en enkel farverig ret med røde linser og grøntsager.
Aftenmenuen omfatter mestendels kødretter som fx en række forskellige kyllingeretter, fiskevarianter og enkelte mørke kødretter. Tilbehøret gør Sandra Pugliese mindre ud af, da hun foretrækker rå grøntsager og flere steder får vi ikke oplyst hvad, der vil være godt at servere til hovedretterne.

Mangler smagen af Italien!
”Moderne italienske retter” adskiller sig markant fra de italienske kogebøger vi kender. Her er det italiensk a la Sundhedsrevolutionens devise om mindre sukker, mere fuldkorn, flere bælgfrugter, frø, nødder og fokus på gode proteiner samt rige mængder af frugt og grønt. På sin vis interessant og lækkert, men måske ikke just indbegrebet af italiensk smag, stemning og madglæde! Til hverdag vil jeg gerne bruge ”Moderne italienske retter”indimellem, men til weekend og gæstebud, vil jeg så absolut foretrække at finde den gode hvide pasta frem og virkelig nyde dét, der for mig er Italieno Fantastico!

Hvorfor give afkald på sanseligheden?
I vores iver på at ville det sunde og rigtige, bliver der ofte foretaget mange valg og fravalg. I ”Moderne italienske retter” synes jeg personligt, at der går lidt for meget af den italienske stemning og atmosfære, når den ellers så lækre tomatsauce serveres på rå broccoli frem for pasta! Det ér og bliver en tand for spartansk og trist. Lad os for Guds skyld ikke dræbe sanseligheden, der kendetegner det italienske køkken, med sundhedsdogmer og nypuritanske idéer om skønhed og sundhed. Måske kunne vi nå længere med gamle dyder som mådehold og sund fornuft, både når vi tilbereder maden og spiser?!

Upassende modelbilleder i overtal
”Moderne italienske retter” bærer tydelig præg af forfatterens personlige fokusering på det ydre; skønhed og æstetik. Sandra Pugliese optræder på et hav af billeder i sin nye kogebog. Igen og igen kan vi kaste blikket på den mørke slanke og sunde italiensk udseende kvinde. Antallet af billeder overstiger det rimelige for en kogebog, og jeg kan ikke lade være med at blive irriteret over billeder af Sandra Pugliese i en lille sort underkjole – og intet andet. På samme måde forstår jeg ikke hvorfor Sandra Puglieses skjorte er åbnet både for oven og forneden på et andet billede. Alt i alt føler jeg at Sandra Pugliese burde overveje en modelkarriere. Hun har så afgjort udseendet til det, og jeg føler absolut ingen fornøjelse ved at hun optræder overalt i sin kogebog upåagtet sin store skønhed. Det minder mig al for meget om en vis engelsk kvindelig kogebogsforfatter ved navn Nigella Lawson!

Interessant og okay
Min begejstring kan synes lille, men faktisk ér ”Moderne italienske retter” et forfriskende bud på et mere grønt og let italiensk køkken. Jeg nyder især afsnittet Sødt og det afsluttende afsnit Drikkevarer, drinks og snacks, men har også flere favoritter blandt Antipasti. Derimod vil et italiensk køkken uden pasta, pizza, gnoccis og masser af brød aldrig få point hos mig. Det er i mine øjne en stor selvmodsigelse! Heldigvis er vi forskellige. Sandra Pugliese gør sig uden tvivl stor umage, og ”Moderne italienske retter” er da også en hel igennem interessant italiensk kogebog!

Titel: Moderne italienske retter - Sundt, sanselig og uimodståeligt

Forfatter: Sandra Pugliese
Sideantal: 208
Forlag: Poitiken
Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^