Kategori: Kogebøger

Mellemøstlige køkkener på nørrebro

Mellemøstlige køkkener på nørrebro 

Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem, skriver vores anmelder begejstret ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Votborg

Titel: Mellemøstlige køkkener på Nørrebro
Forfatter: Udvalgt og redigeret af Hanne Holm
Forlag: Klematis


Dejlig duft af 1001 nat
Mødet med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kan kort beskrives som lyksaligt og drømmende. Lyksaligt fordi Hanne Holm her præsenterer retter fra Mellemøsten, der i den grad bidrager til min kulinariske lykke. Drømmende fordi læsningen sender mig af sted på en drømmerejse til steder i Mellemøsten jeg har besøgt, og steder jeg kun har besøgt i 1001nats eventyr og andre fantastiske bøger, der levende fortæller om kulturen og menneskene i Mellemøsten. Forjættende og fantastisk!

Eventyrligt godt!
Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem. Krydderier, flotte farver og nye kombinationer af råvarer gør at det hele fremtræder så fantastisk flot og magisk at jeg kun kan glæde mig! Jo, det på en gang simple, men dog overdådige giver et dejligt resultat. Kogebogen er suppleret af de dejligste billeder og fine trin-for-trin billeder, der viser instruktion til de retter der kræver nye teknikker.

En duft af ”jeg ved ikke hvad”
Landende i Mellemøsten byder på mange supper, salater og snacks, ligesom de er kendt for særlige ingredienser som især kikærter, sesampastaen tahin (tahina), bulgur (knækket hvede), masser af citroner og couscous (semuljegryn) men også visse tørrede bønner. Dertil kommer en perlerække af skønne krydderier og krydderurter etc. der giver maden dens karakteristiske duft og smag: gurkemeje, safran, sumak, harissa (chilisovs), oregano, blomstervand, orangevand, spidskommen, koriander m.v. Lutter fine smage og flotte farver fanger mit blik og minder mig om al det, som Mellemøsten har at byde på når vi har sat os til bords. Det kan kun anbefales, om end vi som danskere nok vil synes at bogens retter er til den fede side, men lidt kan der godt skæres ned uden at den unikke smag bliver tabt.

God mad gør glad – uanset hudfarve
Tidligere har Hanne Holm primært bevæget sig i det asiatiske køkken og skrevet smagfulde kogebøger herom, men nu rejser vi med hende ved roret til ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” og oplever hvordan de forskellige køkkener tilsammen spiller sød musik. Kogebogen afsluttes af portrætter af de forskellige bidragsydere fra Nørrebro, der har haft opskrifterne med sig til Danmark og i forbindelse med bogens tilblivelse har lært fra sig. Og mon ikke portrætterne i bogen – og mødet med danskere på madlavningskurser med indvandrerne som undervisere - kan være med til at vise, at vi trods alt ikke er så forskellige på tværs af kulturer og landeskel. Jeg mener blot: vi ved jo alle hvordan god mad smager!


Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^