Kategori: Kogebøger

Let og lækker lykkemad med Louise

Let og lækker lykkemad med Louise 

"At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Lykkemad
Forfatter: Louise Brun
Forlag: Gyldendal


Forfatteren og ernæringsterapeuten Louise Bruun, der også ernærer sig som personlig træner og kogekone, er på banen med endnu en skøn kogebog. Hun har tidligere plæderet for 80/20 princippet, der handler om at vi skal leve sundt 80% af tiden, for at kunne nyde de sidste 20%. Også i hendes madlavning bruger hun 80/20 reglen, for at få en balance. Intentionen er ikke at lave slankemad men sund mad, der giver kærlighed og lykke. Den slanke linje skulle eftersigende indfinde sig, når vi finder balance og sundhed igennem en sund kost og levevis.

Indbyrdes påvirkelige faktorer
”Lykkemad” er, som sin forgænger ”Lækkermad”, en kombineret opskriftsbog og guide til, hvordan du lever sundt. Louise Bruun øser flittigt ud af sin viden om naturapoteket og om, hvordan forskellige fødevarer påvirker vores krop ligesom der er enkle tips til øvelser og brug af naturapoteket. Vi bliver bevidstgjort om, hvordan hjerne har brug for vitaminer, fedtstoffer og mineraler for at den kan arbejde optimalt. Stress er et voksende problem og Louise Bruun forklarer, hvordan stress nedsætter vores immunforsvar, som forringer vores søvn og dermed påvirker hele vores indre balance. Også fordøjelse volder kvaler hos mange, og Louise Bruun sætter fokus på ,at hvis vores fordøjelse ikke arbejder, som den skal, vil vi ikke optage livsvigtige mineraler og vitaminer fra kosten. Hver især påvirker hver ting hinanden som domino brikker, der falder. Derfor er det uhyre vigtigt, at have fokus på sund mad og trivsel for at man kan være glad og lykkelig - eller slank for den sags skyld!

Farverig og glad mad
At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. I Louise Bruuns køkken er der både kød, kylling, fisk, oste, smør, flødeskum og hjemmelavede kager! Størstedelen af retterne er karakteriseret ved et sandt farveorgie takket være masser af frugt og grønt. Dertil kommer massevis af friske krydderurter, tørret frugt, nødder, frø og kerner foruden en forkærlighed for bælgfrugter. Retterne er enkle og nemme at lave. Ungerne vil takke ja til det meste med kyshånd! De allerfleste retter vil gøre sig godt til hverdag, men kan naturligvis også bruges til gæstebud. I takt med tidens tendenser disker Louise Bruun også om med et såkaldt rå indspark bestående af retter, der er lavet efter Raw Food principperne, og dermed ikke tilberedt til over 42 grader. Også meget aktuelt vælger Louise Bruun at byde på hele to dessertafsnit: et uden sukker og et med. Sidstnævnte – det uartige – med sukker indeholder desserter med brunt rørsukker og ahornsirup, ligesom melet er fuldkorns. Derimod bruger Louise Bruun glad og gerne smør og fløde.

Madglæde og inspiration
”Lykkemad: mere glæde og energi” er absolut et dejligt og forfriskende gensyn med Louise Bruun og hendes meget personlige madlavningsstil. Madglæden lyser ud af hende! Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis. Jeg kunne måske savne tip, til hvilke alternative ingredienser, læseren kan bruge de forskellige steder, så bogen får større anvendelsesbredde. På samme vis er tips til brug af rester altid ønskværdigt. Dejligt er det imidlertid, at Louise Bruun har forsynet sin bog med en udførlig ingrediensliste, der hjælper os godt på vej, i forhold til hvad hendes spisekammer indeholder. Alt i alt er ”Lykkemad: mere glæde og energi” ganske inspirerende. Jovist, bogen kan ikke andet end fremkalde smil og glæde!

Bestil online

Fokus på korn
Fokus på korn

Ny opskriftsamling fra Samvirke sætter fokus på korn. Opskrifterne, der er udviklet af Mia Irene Kristensen, er nemme at gå til og har samtidig fået små, lækre kulinariske tvists, som giver helt nye smagsoplevelser.

Læs mere
Smagen af moderne Mexico
Smagen af moderne Mexico

Sprøde tacos, varme quesadillas, stærke salsaer. Mexicansk mad er store smagsoplevelser, og ikke svært at tilberede. Ny bog om mexikansk mad hitter !

Læs mere
Lêlês grønne køkken

Til dig der elsker grønt og sundt, kan Anh Lê´s 'LêLês grønne køkken' være den helt store inspirationskilde til masser af velsmagende retter fra det vietnamesiske køkken.

Læs mere
Fremtidens brød
Fremtidens brød

Alt om de gamle kornsorter spelt, emmer og enkorn ...

Læs mere
Bagelyst, af Annemette Voss
Bagelyst, af Annemette Voss

Bagelyst er, udover opskrifter på 60 skønne kager, fuld af kagedronningens bedste bagetips og -tricks ..

Læs mere
Sunde Søde Sager
Sunde Søde Sager

Med Ditte Ingemanns lækre bog "Sunde Søde Sager" får du mere end 70 opskrifter på kager, tærter, is og desserter - alle uden sukker og hvedemel ...

Læs mere
Karolines tapas, picnic & brunch

Her er bogen til dig, der gerne vil diske op med lækkerier, tapas eller brunch, når familie og venner kigger forbi. Det er en bog fuld af både praktiske tips og nemme opskrifter på smagfulde småretter og appetizers, lækkerier til picnickurven og brunchen.

Læs mere
Grillbar, af Louisa Lorang
Grillbar, af Louisa Lorang

Der findes ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar. Bliv inspireret og udvid dit grill-repertoire med Louisa Lorangs nye grillbog ...

Læs mere
Bag glutenfrit
Bag glutenfrit

Karin Moberg og Oscar Måleviks "Bag glutenfrit" er en seriøs bagebog, som også giver lyst til at bage glutenfrit. Med sanselige og smukke billeder af Stefan Wettainen.

Læs mere
Biblen for alle hjemmebagere
Biblen for alle hjemmebagere

Mere end 500 opskrifter på al slags bagværk, samt tips om bageteknik og råvare ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^