Kategori: Kogebøger

Let og lækker lykkemad med Louise

Let og lækker lykkemad med Louise 

"At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Lykkemad
Forfatter: Louise Brun
Forlag: Gyldendal


Forfatteren og ernæringsterapeuten Louise Bruun, der også ernærer sig som personlig træner og kogekone, er på banen med endnu en skøn kogebog. Hun har tidligere plæderet for 80/20 princippet, der handler om at vi skal leve sundt 80% af tiden, for at kunne nyde de sidste 20%. Også i hendes madlavning bruger hun 80/20 reglen, for at få en balance. Intentionen er ikke at lave slankemad men sund mad, der giver kærlighed og lykke. Den slanke linje skulle eftersigende indfinde sig, når vi finder balance og sundhed igennem en sund kost og levevis.

Indbyrdes påvirkelige faktorer
”Lykkemad” er, som sin forgænger ”Lækkermad”, en kombineret opskriftsbog og guide til, hvordan du lever sundt. Louise Bruun øser flittigt ud af sin viden om naturapoteket og om, hvordan forskellige fødevarer påvirker vores krop ligesom der er enkle tips til øvelser og brug af naturapoteket. Vi bliver bevidstgjort om, hvordan hjerne har brug for vitaminer, fedtstoffer og mineraler for at den kan arbejde optimalt. Stress er et voksende problem og Louise Bruun forklarer, hvordan stress nedsætter vores immunforsvar, som forringer vores søvn og dermed påvirker hele vores indre balance. Også fordøjelse volder kvaler hos mange, og Louise Bruun sætter fokus på ,at hvis vores fordøjelse ikke arbejder, som den skal, vil vi ikke optage livsvigtige mineraler og vitaminer fra kosten. Hver især påvirker hver ting hinanden som domino brikker, der falder. Derfor er det uhyre vigtigt, at have fokus på sund mad og trivsel for at man kan være glad og lykkelig - eller slank for den sags skyld!

Farverig og glad mad
At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. I Louise Bruuns køkken er der både kød, kylling, fisk, oste, smør, flødeskum og hjemmelavede kager! Størstedelen af retterne er karakteriseret ved et sandt farveorgie takket være masser af frugt og grønt. Dertil kommer massevis af friske krydderurter, tørret frugt, nødder, frø og kerner foruden en forkærlighed for bælgfrugter. Retterne er enkle og nemme at lave. Ungerne vil takke ja til det meste med kyshånd! De allerfleste retter vil gøre sig godt til hverdag, men kan naturligvis også bruges til gæstebud. I takt med tidens tendenser disker Louise Bruun også om med et såkaldt rå indspark bestående af retter, der er lavet efter Raw Food principperne, og dermed ikke tilberedt til over 42 grader. Også meget aktuelt vælger Louise Bruun at byde på hele to dessertafsnit: et uden sukker og et med. Sidstnævnte – det uartige – med sukker indeholder desserter med brunt rørsukker og ahornsirup, ligesom melet er fuldkorns. Derimod bruger Louise Bruun glad og gerne smør og fløde.

Madglæde og inspiration
”Lykkemad: mere glæde og energi” er absolut et dejligt og forfriskende gensyn med Louise Bruun og hendes meget personlige madlavningsstil. Madglæden lyser ud af hende! Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis. Jeg kunne måske savne tip, til hvilke alternative ingredienser, læseren kan bruge de forskellige steder, så bogen får større anvendelsesbredde. På samme vis er tips til brug af rester altid ønskværdigt. Dejligt er det imidlertid, at Louise Bruun har forsynet sin bog med en udførlig ingrediensliste, der hjælper os godt på vej, i forhold til hvad hendes spisekammer indeholder. Alt i alt er ”Lykkemad: mere glæde og energi” ganske inspirerende. Jovist, bogen kan ikke andet end fremkalde smil og glæde!

Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^