Kategori: Kogebøger

Let og lækker lykkemad med Louise

Let og lækker lykkemad med Louise 

"At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Lykkemad
Forfatter: Louise Brun
Forlag: Gyldendal


Forfatteren og ernæringsterapeuten Louise Bruun, der også ernærer sig som personlig træner og kogekone, er på banen med endnu en skøn kogebog. Hun har tidligere plæderet for 80/20 princippet, der handler om at vi skal leve sundt 80% af tiden, for at kunne nyde de sidste 20%. Også i hendes madlavning bruger hun 80/20 reglen, for at få en balance. Intentionen er ikke at lave slankemad men sund mad, der giver kærlighed og lykke. Den slanke linje skulle eftersigende indfinde sig, når vi finder balance og sundhed igennem en sund kost og levevis.

Indbyrdes påvirkelige faktorer
”Lykkemad” er, som sin forgænger ”Lækkermad”, en kombineret opskriftsbog og guide til, hvordan du lever sundt. Louise Bruun øser flittigt ud af sin viden om naturapoteket og om, hvordan forskellige fødevarer påvirker vores krop ligesom der er enkle tips til øvelser og brug af naturapoteket. Vi bliver bevidstgjort om, hvordan hjerne har brug for vitaminer, fedtstoffer og mineraler for at den kan arbejde optimalt. Stress er et voksende problem og Louise Bruun forklarer, hvordan stress nedsætter vores immunforsvar, som forringer vores søvn og dermed påvirker hele vores indre balance. Også fordøjelse volder kvaler hos mange, og Louise Bruun sætter fokus på ,at hvis vores fordøjelse ikke arbejder, som den skal, vil vi ikke optage livsvigtige mineraler og vitaminer fra kosten. Hver især påvirker hver ting hinanden som domino brikker, der falder. Derfor er det uhyre vigtigt, at have fokus på sund mad og trivsel for at man kan være glad og lykkelig - eller slank for den sags skyld!

Farverig og glad mad
At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. I Louise Bruuns køkken er der både kød, kylling, fisk, oste, smør, flødeskum og hjemmelavede kager! Størstedelen af retterne er karakteriseret ved et sandt farveorgie takket være masser af frugt og grønt. Dertil kommer massevis af friske krydderurter, tørret frugt, nødder, frø og kerner foruden en forkærlighed for bælgfrugter. Retterne er enkle og nemme at lave. Ungerne vil takke ja til det meste med kyshånd! De allerfleste retter vil gøre sig godt til hverdag, men kan naturligvis også bruges til gæstebud. I takt med tidens tendenser disker Louise Bruun også om med et såkaldt rå indspark bestående af retter, der er lavet efter Raw Food principperne, og dermed ikke tilberedt til over 42 grader. Også meget aktuelt vælger Louise Bruun at byde på hele to dessertafsnit: et uden sukker og et med. Sidstnævnte – det uartige – med sukker indeholder desserter med brunt rørsukker og ahornsirup, ligesom melet er fuldkorns. Derimod bruger Louise Bruun glad og gerne smør og fløde.

Madglæde og inspiration
”Lykkemad: mere glæde og energi” er absolut et dejligt og forfriskende gensyn med Louise Bruun og hendes meget personlige madlavningsstil. Madglæden lyser ud af hende! Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis. Jeg kunne måske savne tip, til hvilke alternative ingredienser, læseren kan bruge de forskellige steder, så bogen får større anvendelsesbredde. På samme vis er tips til brug af rester altid ønskværdigt. Dejligt er det imidlertid, at Louise Bruun har forsynet sin bog med en udførlig ingrediensliste, der hjælper os godt på vej, i forhold til hvad hendes spisekammer indeholder. Alt i alt er ”Lykkemad: mere glæde og energi” ganske inspirerende. Jovist, bogen kan ikke andet end fremkalde smil og glæde!

Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^