Kategori: Kogebøger

Let og lækker lykkemad med Louise

Let og lækker lykkemad med Louise 

"At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Lykkemad
Forfatter: Louise Brun
Forlag: Gyldendal


Forfatteren og ernæringsterapeuten Louise Bruun, der også ernærer sig som personlig træner og kogekone, er på banen med endnu en skøn kogebog. Hun har tidligere plæderet for 80/20 princippet, der handler om at vi skal leve sundt 80% af tiden, for at kunne nyde de sidste 20%. Også i hendes madlavning bruger hun 80/20 reglen, for at få en balance. Intentionen er ikke at lave slankemad men sund mad, der giver kærlighed og lykke. Den slanke linje skulle eftersigende indfinde sig, når vi finder balance og sundhed igennem en sund kost og levevis.

Indbyrdes påvirkelige faktorer
”Lykkemad” er, som sin forgænger ”Lækkermad”, en kombineret opskriftsbog og guide til, hvordan du lever sundt. Louise Bruun øser flittigt ud af sin viden om naturapoteket og om, hvordan forskellige fødevarer påvirker vores krop ligesom der er enkle tips til øvelser og brug af naturapoteket. Vi bliver bevidstgjort om, hvordan hjerne har brug for vitaminer, fedtstoffer og mineraler for at den kan arbejde optimalt. Stress er et voksende problem og Louise Bruun forklarer, hvordan stress nedsætter vores immunforsvar, som forringer vores søvn og dermed påvirker hele vores indre balance. Også fordøjelse volder kvaler hos mange, og Louise Bruun sætter fokus på ,at hvis vores fordøjelse ikke arbejder, som den skal, vil vi ikke optage livsvigtige mineraler og vitaminer fra kosten. Hver især påvirker hver ting hinanden som domino brikker, der falder. Derfor er det uhyre vigtigt, at have fokus på sund mad og trivsel for at man kan være glad og lykkelig - eller slank for den sags skyld!

Farverig og glad mad
At spise sundt og lækkert med Louise Bruun er på ingen måde lig afsavn og fanatisme. I Louise Bruuns køkken er der både kød, kylling, fisk, oste, smør, flødeskum og hjemmelavede kager! Størstedelen af retterne er karakteriseret ved et sandt farveorgie takket være masser af frugt og grønt. Dertil kommer massevis af friske krydderurter, tørret frugt, nødder, frø og kerner foruden en forkærlighed for bælgfrugter. Retterne er enkle og nemme at lave. Ungerne vil takke ja til det meste med kyshånd! De allerfleste retter vil gøre sig godt til hverdag, men kan naturligvis også bruges til gæstebud. I takt med tidens tendenser disker Louise Bruun også om med et såkaldt rå indspark bestående af retter, der er lavet efter Raw Food principperne, og dermed ikke tilberedt til over 42 grader. Også meget aktuelt vælger Louise Bruun at byde på hele to dessertafsnit: et uden sukker og et med. Sidstnævnte – det uartige – med sukker indeholder desserter med brunt rørsukker og ahornsirup, ligesom melet er fuldkorns. Derimod bruger Louise Bruun glad og gerne smør og fløde.

Madglæde og inspiration
”Lykkemad: mere glæde og energi” er absolut et dejligt og forfriskende gensyn med Louise Bruun og hendes meget personlige madlavningsstil. Madglæden lyser ud af hende! Hvor er det fint, at opleve en opskriftssamling, der forener lækker mad og sund ernæring på så flot vis. Jeg kunne måske savne tip, til hvilke alternative ingredienser, læseren kan bruge de forskellige steder, så bogen får større anvendelsesbredde. På samme vis er tips til brug af rester altid ønskværdigt. Dejligt er det imidlertid, at Louise Bruun har forsynet sin bog med en udførlig ingrediensliste, der hjælper os godt på vej, i forhold til hvad hendes spisekammer indeholder. Alt i alt er ”Lykkemad: mere glæde og energi” ganske inspirerende. Jovist, bogen kan ikke andet end fremkalde smil og glæde!

Bestil online

Smushi - Dansk smørrebrød i miniaturestørrelse
Smushi - Dansk smørrebrød i miniaturestørrelse

Tilbered fine og smagfulde smushis, som de serveres hos Lo og Rud på The Royal Cafe på Strøget i København. Her vores varme anbefaling af den smukke opskriftsamling Royal Smushi ...

Læs mere
Smagen af Danmark
Smagen af Danmark

Gennem 250 sider fortæller Claus Meyer om den danske mad- og kulturhistorie, beskriver det moderne nordiske køkkens helt særlige potentiale og kvaliteter, og inspirerer med mere end 75 spændende opskrifter ...

Læs mere
500 juicer & smoothies
500 juicer & smoothies

Bogen rummer alt fra gennemprøvede klassikere til helt nye ideer og smagskombinationer til enhver lejlighed – mættende morgenmadssmoothies, dejlige dessertdrinks og forfriskende sommerdrinks til at nyde i haven ...

Læs mere
200 opskrifter & 100% sommer!
200 opskrifter & 100% sommer!

Til alle der elsker stemningen af sommerhus og smagen af sommer, har Dorthe Studsgarth skrevet "Sommerhuskogebogen" ...

Læs mere
Suveræn sommermad
Suveræn sommermad

Nu kan vi godt begynde at glæde os; til alle de nye, skønne grøntsager, frugter og bær, der begynder at pible op af jorden og modnes på buske og træer. Og til al den gode sommermad, som vi kan lave af dem !

Læs mere
Madglad
Madglad

Hvis du, trods en imponerende kogebogsamling, føler dig som lidt af en kulinarisk analfabet, så er der hjælp at hente i Natalina Henriete Knudsen kogebog "Madglad" ...

Læs mere
Macarons, cupcakes & kagepops
Macarons, cupcakes & kagepops

40 opskrifter på små fine kager, som sætter gang i kreativiteten og kulør på hverdagen. Sjove og hyggelige at bage - og som smager så skønt !

Læs mere
Hverdagsmad fra elBulli
Hverdagsmad fra elbulli

Sammen med chefkok Eugeni de Diego, afslører elBulli´s verdensberømte kok Ferran Adria, for første gang opskrifterne på de måltider, som personalet på elBulli nyder i fællesskab hver dag, inden gæsterne ankommer ...

Læs mere
Knæk koden - og hold dig slank
Knæk koden - og hold dig slank

En vægttabsbog fyldt med gode tips, vejledninger og opskrifter til, hvordan du sikrer et sundt og holdbart vægttab ...

Læs mere
Stenalderkost
Stenalderkost

Stenalderkost er på alles læber i øjeblikket, og michelinkokken Thomas Rode er i disse dage ved at åbne sin nye fastfood restaurant i Torvehallerne med "stenalderkost". Bliv klog på den nye trend med denne bog. Det er slet ikke så tosset ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^