Kategori: Kogebøger

Køkkenkræs og kloge kalorier

Køkkenkræs og kloge kalorier 

Kogebog med god køkkenøkonomi ! Spis bedre samtidig med, at du sparer penge. Det er det enkle grundprincip bag denne bog fra Birgitte Escherich …

Forfatter: Birgitte Escherich
Bogen


Spis bedre mad derhjemme samtidig med, at du sparer penge. Det er det enkle grundprincip bag den nye bog Køkkenkræs og kloge kalorier fra Birgitte Escherich – kendt fra bl.a. Ha’ det godt-programmerne på DR og for at være en af DK’s mest velrenommerede Professionelle Gastronomer og sundhedsstrateger.

Bogen er fuld af gode idéer til, hvordan du får styr på madbudgettet og samtidig kan lave sund og dejlig mad til dig selv og familien. Rådene spænder over alt fra at planlægge sine indkøb og købe lokalt til at indføre kødfrie dage, bruge flere grøntsager i maden og lave madplan for en uge ad gangen.

Andre råd er at danne sig et overblik over indholdet i køkkenskabet, køleskab og fryser, undgå spild ved at bruge den mad op, du køber, og få den til at strække længere. Spis samtidig fiberrigt og lær at krydre din mad ordentligt – det giver sundhed, mæthed og forrygende mad på bordet. Bogens første 50 sider er derfor en perlerække af input til, hvordan du opjusterer mad og økonomi hjemme hos dig selv – herunder ikke mindst bogens store sparetipskema, hvor man i alfabetisk orden kan man slå råvarer op, som man har lidt i overskud af, og her få tip til nye anvendelsesmuligheder.

Resten af bogen indeholder nemme, lækre opskrifter, der alle er ernæringsberegnet ud fra de 8 officielle kostråd og tilsmagt efter anerkendte smagssensoriske kriterier. Opskrifterne der er egnede til hele familien spænder vidt over vidunderlige salater, rejekager, mørbrads-cordon bleu og spinatpandekager til vegetarerretter, gulerodsbrød med chokolade, æbleis, chutneyer, te-smoothie og en hel masse andre lækkerier.

Læs også ….

• Kostkompagniet ved Birgitte Escherich
• Stopspildafmad.dk
• DR1 – Ha´ det godt
Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^