Kategori: Kogebøger

Kagedronningens nye sukkersøde fristelser

Kagedronningens nye sukkersøde fristelser  

Hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles ! , skriver anmelderen om Mette Blomsterberg nye bog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Kongerigets Kager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Sødt
Tv-konditoren Mette Blomsterberg, der selv er lige så sød som en kage, tager i sin seneste kage- og dessertbog os med på en kulinarisk rundtur i det ganske land. Målet er at gæste en række kageentusiaster og sætte dem stævne for at smage deres bedste opskrift, der efterfølgende forfines og forædles i konditorkøkkenet af fagekspertisen selv. På den måde får vi det bedste fra begge verdener. Smagen af det ægte danske hyggelige kaffebord smagt til med konditorens raffinerede kunnen. Kærlighed og kyndighed!

Forkert fokus
Ideen er slet ikke dårlig, og det er da også ganske morsomt at gæste de mange engagerede kageentusiaster. Hvor er det flot og fint, når de disker op med deres bedste bud på gode kager, og hvor er historierne, minderne og alle anekdoterne dog i grunden udmærket formidlet. Problemet er ”bare” at udgangspunktet for hele bogen bliver væk i alt spotlightet på hvor smukt og lækkert Mette Blomsterberg kan lave kagerne. Jeg er skuffet og frustreret over, at der ikke levnes mere spalteplads til originalkagerne. Vi får ét enkelt lille bitte billede af hver af kongerites kager. Hvorfor må vi ikke nyde kageentusiasternes kunnen og se store flotte ”Før” og ”Efter” billeder? Jeg ærgrer mig over, at de gæve kageentusiaster bliver skubbet til side og vi end ikke får deres opskrifter med. Måske ville nogen foretrække at prøve deres version til en start.

Kagekultur
”Kongerigets Kager” er ført og fremmest et vidnesbyrd om, hvor stor en betydning kaffebordet spiller for familien Danmark mere end det er en fortælling om, hvilke kager der spises i de forskellige egne af landet. Men hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles! Måske er det derfor at Mette Blomsterberg - trods alt - er blevet folkeeje i forbindelse med den populære programrække Det søde liv. Selv om vi kæmper med vægten og hver dag lytter til nye relevante sundhedsproblematikker, holder vi alligevel fast i en kagekultur. Derhjemme, på arbejdet, på jobbet og endda i skolen. Vi hygger os med kage og fejre os med kage.

Dejlig læsning!
I ”Kongerigets Kager” giver Mette Blomsterberg tip og ideer til, hvordan traditionelle opskrifter ved hjælp af konditorkompetencer kan gøres endnu mere raffinerede og elegante både i smag og udseende. Læseren kan glæde sig til en række lærerige bageråd og tip til præsentation af kager. Alt sammen brugbart og ligetil at gå til. For min skyld måtte vi gerne få flere tricks og råd. Jeg så gerne, at der var mere fokus på kageentusiasterne for, at bogen kunne leve op til sit flotte navn ”Kongerigets Kager”. I mine øjne er det snare Mette Blomsterbergs kager, end ”folkets”. I grunden nøjes jeg gerne med de originale – tilforladelige - opskrifter. Dem ville jeg snare komme til at bruge. Og dét er trods alt det kagekultur og tilfredsstillelse af den søde tand handler om - i min optik.


Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^