Kategori: Kogebøger

Kagedronningens nye sukkersøde fristelser

Kagedronningens nye sukkersøde fristelser  

Hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles ! , skriver anmelderen om Mette Blomsterberg nye bog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Kongerigets Kager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Sødt
Tv-konditoren Mette Blomsterberg, der selv er lige så sød som en kage, tager i sin seneste kage- og dessertbog os med på en kulinarisk rundtur i det ganske land. Målet er at gæste en række kageentusiaster og sætte dem stævne for at smage deres bedste opskrift, der efterfølgende forfines og forædles i konditorkøkkenet af fagekspertisen selv. På den måde får vi det bedste fra begge verdener. Smagen af det ægte danske hyggelige kaffebord smagt til med konditorens raffinerede kunnen. Kærlighed og kyndighed!

Forkert fokus
Ideen er slet ikke dårlig, og det er da også ganske morsomt at gæste de mange engagerede kageentusiaster. Hvor er det flot og fint, når de disker op med deres bedste bud på gode kager, og hvor er historierne, minderne og alle anekdoterne dog i grunden udmærket formidlet. Problemet er ”bare” at udgangspunktet for hele bogen bliver væk i alt spotlightet på hvor smukt og lækkert Mette Blomsterberg kan lave kagerne. Jeg er skuffet og frustreret over, at der ikke levnes mere spalteplads til originalkagerne. Vi får ét enkelt lille bitte billede af hver af kongerites kager. Hvorfor må vi ikke nyde kageentusiasternes kunnen og se store flotte ”Før” og ”Efter” billeder? Jeg ærgrer mig over, at de gæve kageentusiaster bliver skubbet til side og vi end ikke får deres opskrifter med. Måske ville nogen foretrække at prøve deres version til en start.

Kagekultur
”Kongerigets Kager” er ført og fremmest et vidnesbyrd om, hvor stor en betydning kaffebordet spiller for familien Danmark mere end det er en fortælling om, hvilke kager der spises i de forskellige egne af landet. Men hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles! Måske er det derfor at Mette Blomsterberg - trods alt - er blevet folkeeje i forbindelse med den populære programrække Det søde liv. Selv om vi kæmper med vægten og hver dag lytter til nye relevante sundhedsproblematikker, holder vi alligevel fast i en kagekultur. Derhjemme, på arbejdet, på jobbet og endda i skolen. Vi hygger os med kage og fejre os med kage.

Dejlig læsning!
I ”Kongerigets Kager” giver Mette Blomsterberg tip og ideer til, hvordan traditionelle opskrifter ved hjælp af konditorkompetencer kan gøres endnu mere raffinerede og elegante både i smag og udseende. Læseren kan glæde sig til en række lærerige bageråd og tip til præsentation af kager. Alt sammen brugbart og ligetil at gå til. For min skyld måtte vi gerne få flere tricks og råd. Jeg så gerne, at der var mere fokus på kageentusiasterne for, at bogen kunne leve op til sit flotte navn ”Kongerigets Kager”. I mine øjne er det snare Mette Blomsterbergs kager, end ”folkets”. I grunden nøjes jeg gerne med de originale – tilforladelige - opskrifter. Dem ville jeg snare komme til at bruge. Og dét er trods alt det kagekultur og tilfredsstillelse af den søde tand handler om - i min optik.


Bestil online

Den økologiske bager
Den økologiske bager

Den dygtige bager Nicolai Halken Skytte har i samarbejde med emmerys samlet en lang række fantastiske opskrifter på appetitvækkende økologiske gourmetbrød- og kager ..

Læs mere
Lav mad med lakrids
Lav mad med lakrids

Nyd smagen af lakrids i forretter, hovedretter og desserter med Claus Holm ...

Læs mere
Vild med chokolade
Vild med chokolade

100 helt uimodståelige chokolade-opskrifter på kager, desserter, konfekt, trøfler, is og varme drikke. Sikke en fornøjelse !

Læs mere
Bær
Bær

Ritt Bjerregaard er glad for bær, og i bogen "Bær i haven og køkkenet" fortæller hun, sammen med sin gamle lærermester, professor Jørgen Vittrup om dyrkning af bær, deres sundhedsværdi og ikke mindst om de mange anvendelsesmuligheder ...

Læs mere
Ny Nordisk Hverdagsmad
Ny Nordisk Hverdagsmad

Plusbog til fordelspris KUN kr. 9 ! Arne Astrup og Claus Meyers vidunderlige kogebog til de mange, som gerne lave mad af typiske nordiske råvarer ...

Læs mere
Vild med is & desserter
Vild med is & desserter

Til alle is-elskere har den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johansson samlet 170 suveræne is-opskrifter ...

Læs mere
Salater fra The Food Club
Salater fra The Food Club

Mere end 80 enkle, farverige og sunde salater - lige til at stille på middagsbordet året rundt ...

Læs mere
Kagetid
Kagetid

En let tilgængelig bagebog, der henvender sig til alle hjemmebagere - også dem, der ikke har den store erfaring i køkkenet. Alt, hvad man har brug for, er lysten til at bage ...

Læs mere
Løgismose sommer
Løgismose sommer

Med Løgismose sommer samler Anders Vald opskrifter på 80 lette sommerlige retter tilberedt på de råvarer, der er tilgængelige i sommermånederne ...

Læs mere
Verdens bedste amerikanske kogebog
Verdens bedste amerikanske kogebog

Er du til amerikansk mad, så MÅ du eje "Newyorker by heart" som netop er blevet premieret som ikke mindre end "Verdens bedste amerikanske kogebog" ved The Gourmand World Cookbook Awards i Paris (2013) ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^