Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^