Kategori: Kogebøger

Frelsket i det søde liv

Frelsket i det søde liv 

Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Forelsket i det søde liv
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Kærlighed til kager og konditori!
Fra ganske ung har Mette Blomsterberg haft en passion for kager. Tidligt kom hun i mesterlære som konditor og i dag er hun meget mere end ordinær konditor. I ”Forelsket i det søde liv” demonstrere Mette Blomsterberg til fulde, at hun er både kunstner og håndværker, der kan sit kram. Jo, hun blomstrer dér i Glyptoteket, hvor smukke planter i Vinterhaven udgør den perfekte scene for et konditori af allerhøjeste klasse. Kvalitet, kreativitet og kunnen er nøgleord for kunstneren, der inspirer os alle til at brænde for det, vi gør og elske smagen af det sublime.

Syndigt men smagfuldt sødt
I ”Forelsket i det søde liv” får vi alle de dejlige opskrifter fra de seneste tv-udsendelser. Mundvandet løber og lækkerierne er mange, ligesom Mette Blomsterberg i dén grad udvælger de allerbedste ingredienser til de søde sager, hun guider os kyndigt igennem. Det ér syndige fristelser med meget sukker, chokolade, smør og fløde, men her gælder devisen om hellere lidt men godt. Så husk det og und så jer selv kærligheden til lidt kager og desserter i ny og næ. Livet er en gave, og der er næppe noget bedre end at unde sig selv en sød lille kage eller forkæle familie og gode venner med en af de mange fristelser fra ”Forelsket i det søde liv”.

Ren fryd og forkælelse …
”Forelsket i det søde liv” er en flot og fornem bog, der hylder konditorfaget. Her er avancerede desserter og kager til festlige lejligheder, men også mere uprætentiøse søde oplevelser, som børn og voksne med en sød tand vil elske når der skal hygges. Min eneste anke er, at jeg gerne så nærbillederne suppleret med billeder taget på afstand, så det blive nemmere at få en idé om hvordan kagerne ser ud. Eksempelvis kunne min datter ikke overbevises om at en Sarah Bernhardt er en lille lækker mundfuld, eftersom der er zoomet så meget ind, at det næste ikke er muligt at se andet end mørk chokolade!

Passion til det søde liv
Skulle jeg bemærke andet, så finder jeg det ikke helt på sin plads at fylde sin bog med anprisninger af sit eget værd på den måde som Mette Blomsterberg gør på s. 118 – 119, hvor fire nære personer i hendes liv: mor, kolleger, chefer og ægtefælle skriver lange roser og tak. Dét er uvant at se i en bog og ligner lidt en art forelskelse i sig selv, eller også er jeg en spids anmelder, der er præget af den triste Jantelov og endnu ikke har fået spist nok af den søde kage?! Jeg er i hvert fald heler ikke i tvivl om, at Mette Blomsterberg ér en passioneret konditor med oprigtig kærlighed til kager og konditori!

Se også ...Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^