Kategori: Kogebøger

Fedt nok

Fedt nok 

anmeldelseEn ny bog om lasagne giver spændende inspiration til den gamle italienske ret, men der skal lige spises salat til !

Forfatter: Laura Zavan
Omfang: 72 sider
Forlag: Rosenkilde



En ny bog om lasagne giver spændende inspiration til den gamle italienske ret, men der skal lige spises salat til! Forstået på den måde, at mange af retterne i Laura Zavans nye bog fra forlaget Rosenkilde ikke just er kalorievenlige.

Nu er lasagne i forvejen ikke det italienske svar på helsekost, men når man har lavet eksempelvis en crespelle-lasagne, så er der ikke plads til noget dessert, lige bortset fra et brev Samarin!

Crespelle er hjemmelavede pandekager i stakkevis med revet ost, fed bechamelsovs, diverse grøntsager og skinke mellem hvert lag og så ind i ovenen med smørklatter på toppen. Heldigvis er alle retter ikke lige så bombastiske. Der bydes også på safranlasagne med ingefær og laks, grøn lasage med ragu og vegetarlasagne med grillede grøntsager.

Italienske Laura Zavan vil gerne have, at danskerne skal komme lidt ud over rampen med deres "børnefødselsdags-lasagne", som for det meste består af Knorr's halvfærdige variant fra supermarkederne. Og både bechamel- og tomatsovs smager bedre fra grunden og er jo ikke spor svært at lave.

Forfatteren er som sagt fra lasagnens hjemland, men bor i Paris, hvorfor en del af opskrifterne også har et fransk pift som lasagne med forskellige svampe, lasagne med lam og artiskokker og kaninlasagne. Sidstnævnte skal dog nok ikke serveres til børnefødselsdagen. Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^