Kategori: Kogebøger

Det sicilianske køkken

Det sicilianske køkken 

Det kendte dansk-italienske par giver os med "Det sicilianske køkken" endnu en flot og yderst delikat kogebog ...

Titel: Det sicilianske køkken - sundt og godt fra middelhavsøen
Forfattere: Helle og Alfredo Tesio
Sideantal: 181
Forlag: Høst
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg, skribent, KvindeGuiden.dk




Helle og Alfredo Tesio ved om nogen, hvordan italiensk mad skal laves. Helle Tesio er kok, medens Alfredo Tesio er journalist, og sammen har de begge udgivet en række gedigne bøger om italiensk madkunst, når den er allerbedst.

Pistacienødder, appelsin og rosiner
Denne gang tager Helle og Alfredo os med til det sicilianske køkken. Det sicilianske køkkens særegne karakter og den madkultur, der hersker på øen, adskiller sig fra det øvrige Italien. Enkel tilberedning, masser af grøntsager, frisk fisk fra Middelhavet samt generøs brug af pistacienødder, appelsin og rosiner i alle typer af retter er typisk. Og hvor er det bare lækkert! Her er virkelig mange nye retter for os alle, der holder af den sunde og varierede italienske mad, der er så meget mere end "bare" pizza og pasta.

Varieret og rigt køkken
Helle og Alfredo disker op med et sandt overflødighedshorn af grønne retter, skønne retter med frisk fisk og skaldyr og lækkerier med mejeriprodukter i form af ricotta og andre gode sager. Dertil kommer selvfølgelig kødet. På Sicilien er klimaet i princippet for varmt til svin. Dog findes der en lokal sort svinerace gemt af vejen i et "stykke af det glemte Sicilien med bjerge, dale og utilgængelige skove".

Bogens opbygning er ganske speciel i forhold til, hvad vi normalt ser: Kapitlerne er ordnet efter basisråvarerne: grøntsagsretter og salater, fiskeretter, kødretter, oste og retter med mælkeprodukter samt desserter med appelsin og citron, brød/kager og øvrige desserter. Det betyder, at en pastaret kan optræde under både grøntsagsretter, fiskeretter, kødretter og oste, hvilket kan være en kende forvirrende. Men heldigvis er der et godt register.
Udover hovedafsnittene er små afsnit om de råvarer, der er særligt populære i det sicilianske køkken: Tomater, olivenolie, pistacienødder, appelsiner og havsalt. Også hertil hører der opskrifter, hvilket efter min mening giver nogen forvirring. Det ér svært at holde rede i, hvor man har set den ene og anden opskrift, når de ikke er ordnet, som det er almindelig skik.

En god historie eller to
Særligt de små causerier om de forskellige råvarer er lige så interessante, som solen er varm på Sicilien i midten af juli. Der er noget ganske særligt ved at blive indviet i små hemmeligheder og komme bag om facaden på en lille ø med en ganske unik madkultur.

Berigende besøg på Sicilien
"Det sicilianske køkken" er skrevet i en veloplagt tone og med en dyb respekt for befolkningen på øen, deres kærlighed til råvarerne og arbejdet med dem. Forfatterparret nærer tydeligvis også en stor interesse og glæde for det grønne køkken og sund mad. Ligeledes er det pragtfuld at opleve den passion, parret har til den italienske kultur og historie. Bogen er meget mere end en kogebog; den er en rejse til Sicilien og indføring i madkultur, når det er allerbedst.

Med de smukke billeder, de dejlige opskrifter og den dygtige pen kan det kun udtrykkes på én måde: Efter endt læsning dufter det af Sicilien i dit sind, og du vil føle dig velinspireret!

Grazie



Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^