Kategori: Kogebøger

Det sicilianske køkken

Det sicilianske køkken 

Det kendte dansk-italienske par giver os med "Det sicilianske køkken" endnu en flot og yderst delikat kogebog ...

Titel: Det sicilianske køkken - sundt og godt fra middelhavsøen
Forfattere: Helle og Alfredo Tesio
Sideantal: 181
Forlag: Høst
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg, skribent, KvindeGuiden.dk




Helle og Alfredo Tesio ved om nogen, hvordan italiensk mad skal laves. Helle Tesio er kok, medens Alfredo Tesio er journalist, og sammen har de begge udgivet en række gedigne bøger om italiensk madkunst, når den er allerbedst.

Pistacienødder, appelsin og rosiner
Denne gang tager Helle og Alfredo os med til det sicilianske køkken. Det sicilianske køkkens særegne karakter og den madkultur, der hersker på øen, adskiller sig fra det øvrige Italien. Enkel tilberedning, masser af grøntsager, frisk fisk fra Middelhavet samt generøs brug af pistacienødder, appelsin og rosiner i alle typer af retter er typisk. Og hvor er det bare lækkert! Her er virkelig mange nye retter for os alle, der holder af den sunde og varierede italienske mad, der er så meget mere end "bare" pizza og pasta.

Varieret og rigt køkken
Helle og Alfredo disker op med et sandt overflødighedshorn af grønne retter, skønne retter med frisk fisk og skaldyr og lækkerier med mejeriprodukter i form af ricotta og andre gode sager. Dertil kommer selvfølgelig kødet. På Sicilien er klimaet i princippet for varmt til svin. Dog findes der en lokal sort svinerace gemt af vejen i et "stykke af det glemte Sicilien med bjerge, dale og utilgængelige skove".

Bogens opbygning er ganske speciel i forhold til, hvad vi normalt ser: Kapitlerne er ordnet efter basisråvarerne: grøntsagsretter og salater, fiskeretter, kødretter, oste og retter med mælkeprodukter samt desserter med appelsin og citron, brød/kager og øvrige desserter. Det betyder, at en pastaret kan optræde under både grøntsagsretter, fiskeretter, kødretter og oste, hvilket kan være en kende forvirrende. Men heldigvis er der et godt register.
Udover hovedafsnittene er små afsnit om de råvarer, der er særligt populære i det sicilianske køkken: Tomater, olivenolie, pistacienødder, appelsiner og havsalt. Også hertil hører der opskrifter, hvilket efter min mening giver nogen forvirring. Det ér svært at holde rede i, hvor man har set den ene og anden opskrift, når de ikke er ordnet, som det er almindelig skik.

En god historie eller to
Særligt de små causerier om de forskellige råvarer er lige så interessante, som solen er varm på Sicilien i midten af juli. Der er noget ganske særligt ved at blive indviet i små hemmeligheder og komme bag om facaden på en lille ø med en ganske unik madkultur.

Berigende besøg på Sicilien
"Det sicilianske køkken" er skrevet i en veloplagt tone og med en dyb respekt for befolkningen på øen, deres kærlighed til råvarerne og arbejdet med dem. Forfatterparret nærer tydeligvis også en stor interesse og glæde for det grønne køkken og sund mad. Ligeledes er det pragtfuld at opleve den passion, parret har til den italienske kultur og historie. Bogen er meget mere end en kogebog; den er en rejse til Sicilien og indføring i madkultur, når det er allerbedst.

Med de smukke billeder, de dejlige opskrifter og den dygtige pen kan det kun udtrykkes på én måde: Efter endt læsning dufter det af Sicilien i dit sind, og du vil føle dig velinspireret!

Grazie



Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^