Kategori: Kogebøger

Det helbredende køkken

Det helbredende køkken 

Sund & rask med veganerkost. Læs anmeldelsen af bogen "Det helbredende køkken" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Det helbredende køkken
Forfattere: Mikael Bitsch, Søren Lange,
Catharina Rosendahl og Kirsten Skaarup


Bliv rask via grøn mad!
Et lille team af en overlæge, en chefkok, en underviser i ernæring og en garvet vegetarforfatter har lavet et banebrydende forskningsprojekt på baggrund af et lignende fra Amerika, hvor behandlingen er grøn mad alene. Resultatet taler for sig selv! Testdeltagerne opnår et lavere BMI, lavere blodtryk og deres blodsukker falder ligeledes. Behovet for medicin reduceres af samme årsag. Vejen til det hele er en vegansk diæt og nu kan vi alle få del i denne fantastiske diæt i en ny bog. ”Det helbredende køkken” er en både inspirerende, vedkommende og appetitlig bog, der byder på nem og enkel grøn mad uden de store dikkedarer men med masser af smag og karakter.

Grønne frikadeller og vegetabilsk postej!
Opskrifterne i ”Det helbredende køkken” indbyder til at kødspiserne føler sig godt tilpas og hjemme i et grønt køkken, hvor frikadeller og postejer er en ligeså stor selvfølge som farverige salater og skønne retter fra fjerne himmelstrøg. ”Det helbredende køkken” kræver ikke indkøb i alverdens specialbutikker; et besøg i et velassorteret supermarked kan gøre det. Bogens 4 ugers kur vinder ved at være vidunderlig let at lave og ligeså let for kroppen at fordøje. Det giver alt andet lige en større trivsel og et øget velbehag, der hjælper på motivationen til at forsætte den grønne helbredende kur.

Grønt går bedre an end vegetar …
I ”Det helbredende køkken” går de fire forfattere bevidst udenom ord som vegetar og veganer. Det er slående i en tid hvor det bliver mere og mere almindeligt at spise vegetarisk for sin sundhed, dyrevelfærden og pt. især pga. miljøet, hvor fokus er, at kød forårsager en langt større CO2 belastning end vegetabilsk kost.

Uden æg og mælk
Uanset om vi kalder kosten grøn eller vegansk, så ér der nu engang tale om sidstnævnte i denne vigtige bog. Bogen går et skridt videre end de mange andre helsebøger vi har set, der serverer diæter med flere grøntsager og lidt kød. I ”Det helbredende køkken” opnås de imponerende resultater vha. veganerkost, som betyder at kosten er 100% vegetabilsk. Dvs. ingen æg og ingen ost som almindelig vegetarisk kost inkludere. Og for god ordens skyld præciserer vi også at vegetar betyder, at man ikke spiser hverken kylling eller fisk & skaldyr hvis nogen skulle være i tvivl om det.

Færre vegetarer i Danmark end nabolandene
Hvor er det ærgerligt, at Danmark endnu står så mange år bagud i forhold til vores nabolande som Sverige, England og Tyskland, hvor både vegetarisk og vegansk kost er det naturligste i verden og hvor forfattere og forlag med sindsro kunne skrive vegansk. Det ærgrer mig meget, at en eminent bog som denne ikke tør tage chancen og kalde tingene ved deres rette navn af frygt for at skræmme evt. læsere væk.

Vejen til sundhed går via veganermad
Bogen viser jo med al tydelighed, at vegansk kost ikke er asketisk, kedelig og trist. Derimod stråler retterne og appellerer i den grad med deres skønne farver og store variation! For det er jo først og fremmest maden, der er vejen til de imponerende resultater som lægen Mikael Bitsch og projektlederen Catharina Rosendahl kan fremlægge. Jovist ér det svært at begå sig socialt i forhold til mad som veganer, men det er udelukkende fordi Danmark er sagtnet agterud på det grønne område når vi kigger i butikker og spisesteder. Det er ikke kun et problem for vegetarer og veganer, men et alvorligt problem for alle der gerne vil forblive sunde og raske – eller finde tilbage til den tilstand. Grøn mad behøver ikke være kompliceret for at være lækker eller for at indeholde de ting, vi har behov for ernæringsmæssigt. Dét viser ”Det helbredende køkken” med al tydelighed, og bogen fortjener af samme grund stor, stor applaus!

Henvender sig til alle
”Det helbredende køkken” henvender sig til diabetespatienter, patienter med for højt blodtryk og overvægtige. En overordentlig stor del af Danmarks befolkning! Her kan bogen være en fantastisk inspiration, uanset om man hopper ud i den anbefalede 4 ugers kur og oplever hvor revolutionerende den veganske kost ér, eller om man alene bruger bogen som input til en mere grøn hverdag. Med sin nye tilgang til sundhed er bogen også værd at læse for enhver anden, der ønsker at leve mere sundt uanset om der lægger sygdom til grund eller et ønske om at forebygge.

Flot bog der forebygger og helbreder
I mine øjne er ”Det helbredende køkken” ikke blot gavnligt i behandlingsmæssigt øjemed. Jeg så lige så gerne at undertitlen hed ” – der forebygger”. Bogens fornemmeste opgave er måske netop, at gøre Hippokrates ord levende: ”Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad”. Deri ligger forebyggelse også som en vigtig intention. Måske er det heller ikke tilfældigt, at store græske tænkere som Platon, Aristoteles og Pythagoras har været vegetarer. Og siden dem har vi haft mange andre ”store” tænkere der også ernærede sig vegetarisk: Leonardo da Vinci, Frans af Assisi, Buddha, Mahatma Gandhi, Martin Luther, Max Harvelar og Dalai Lama. Lad os endelig nyde denne eminente bog, der kan mere end mange andre tilsammen. ”Det helbredende køkken” præsenterer et fantastisk vegansk køkken med stor smagsrigdom. Hvor er det livgivende og godt!

Bestil online

Smushi - Dansk smørrebrød i miniaturestørrelse
Smushi - Dansk smørrebrød i miniaturestørrelse

Tilbered fine og smagfulde smushis, som de serveres hos Lo og Rud på The Royal Cafe på Strøget i København. Her vores varme anbefaling af den smukke opskriftsamling Royal Smushi ...

Læs mere
Smagen af Danmark
Smagen af Danmark

Gennem 250 sider fortæller Claus Meyer om den danske mad- og kulturhistorie, beskriver det moderne nordiske køkkens helt særlige potentiale og kvaliteter, og inspirerer med mere end 75 spændende opskrifter ...

Læs mere
500 juicer & smoothies
500 juicer & smoothies

Bogen rummer alt fra gennemprøvede klassikere til helt nye ideer og smagskombinationer til enhver lejlighed – mættende morgenmadssmoothies, dejlige dessertdrinks og forfriskende sommerdrinks til at nyde i haven ...

Læs mere
200 opskrifter & 100% sommer!
200 opskrifter & 100% sommer!

Til alle der elsker stemningen af sommerhus og smagen af sommer, har Dorthe Studsgarth skrevet "Sommerhuskogebogen" ...

Læs mere
Suveræn sommermad
Suveræn sommermad

Nu kan vi godt begynde at glæde os; til alle de nye, skønne grøntsager, frugter og bær, der begynder at pible op af jorden og modnes på buske og træer. Og til al den gode sommermad, som vi kan lave af dem !

Læs mere
Madglad
Madglad

Hvis du, trods en imponerende kogebogsamling, føler dig som lidt af en kulinarisk analfabet, så er der hjælp at hente i Natalina Henriete Knudsen kogebog "Madglad" ...

Læs mere
Macarons, cupcakes & kagepops
Macarons, cupcakes & kagepops

40 opskrifter på små fine kager, som sætter gang i kreativiteten og kulør på hverdagen. Sjove og hyggelige at bage - og som smager så skønt !

Læs mere
Hverdagsmad fra elBulli
Hverdagsmad fra elbulli

Sammen med chefkok Eugeni de Diego, afslører elBulli´s verdensberømte kok Ferran Adria, for første gang opskrifterne på de måltider, som personalet på elBulli nyder i fællesskab hver dag, inden gæsterne ankommer ...

Læs mere
Knæk koden - og hold dig slank
Knæk koden - og hold dig slank

En vægttabsbog fyldt med gode tips, vejledninger og opskrifter til, hvordan du sikrer et sundt og holdbart vægttab ...

Læs mere
Stenalderkost
Stenalderkost

Stenalderkost er på alles læber i øjeblikket, og michelinkokken Thomas Rode er i disse dage ved at åbne sin nye fastfood restaurant i Torvehallerne med "stenalderkost". Bliv klog på den nye trend med denne bog. Det er slet ikke så tosset ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^