Kategori: Kogebøger

Camilla Plums æbletrifli

Camilla Plums æbletrifli  

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Af Camilla Plum.
Uddrag fra bogen Helt i kage


En æbletrifli – eller en æble-skal-ikke-bage-kage – der er så indlysende, at man måske ikke lige har tænkt på det. Man kan selvfølgelig også lave den med andet end æblekompot, for eksempel en abrikoskompot, en kompot af de der poser med blandet tørret frugt, man kan få alle vegne, udblødt og let kogt, eller optøede sukkerrørte bær – dog ikke jordbær. Men æblerne, som man næsten altid har i huset, er måske mest indlysende.

Æbletriflien har fået et ordentlig tryk Maraschino, en sød brændevin/likør, jeg aldrig bliver træt af at anbefale, fordi den simpelthen får alt muligt med frugt og bær til at smage helt vildt interessant. Den fremhæver frugtens egen smag, uanset hvilken frugt der er tale om, og giver en skøn overjordisk mandel/ kirsebærstensmag oveni. Den er lavet på marascabær, en sort sure kirsebær, og den bliver fremstillet både i Kroatien og i Italien.

Hvis man nægter at investere i en flaske af den (som altså holder i årevis), kan man bestemt bruge andre slags sprut og hedvin. Kirsch, som er en usødet eau de vie på kirsebær, kan bruges i stedet, eller en lys portvin, sød sherry, en virkelig god brun rom, calvados, pærebrændevin, pommeau, Pineau de charentes, er alt sammen velegnet. Men Maraschino er klart bedst.

Hvis det er meningen, at mindre børn skal spise af triflien, skal man ikke bruge sprut, ikke så meget fordi de ikke kan tåle det, som fordi de ikke kan lide det. Her vil en ufortyndet hyldeblomstsaft være bedst.

Hvis man ikke orker at bage sine egne makroner, skal man købe de dyreste. Dem er der mandler i, og det er ligesom det, der er meningen, så de sammen med Maraschinoen kan forstærke æblernes fine smag.

Triflinavnet hænger ganske vist sammen med både makroner og kagecreme, men en ordentlig kagecreme tager tid, og jeg kan heller ikke li’ det i trifli, så den er røget til fordel for en creme chantilly, som simpelthen er sødet vanilleflødeskum. Den bliver mest cremet, hvis man pisker den med kniven på foodprocessoren.

BOG



Fotograf: Anne-Li EngströmBestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^