Kategori: Kogebøger

Blomsterbergs søde sager

Blomsterbergs søde sager 

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Blomsterbergs søde sager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Politikens Forlag


Forkælelse til den søde tand
Tv-konditoren og chefen i Glyptotekets café, Mette Blomsterberg, er på banen med endnu en smuk opskriftsbog. Heri bydes der på hele 80 søde lækkerier. Bogen er både flot og fristende, ligesom opskrifterne emmer af kvalitet, god smag og perfektion. Derfor er det da også lidt ærgerligt, at Mette Blomsterberg ikke sørger for trin-for-trin illustrationer, så de sødmefulde lækkerier bliver en tand nemmere at gå i krig med. Nogle af opskrifterne har vi i øvrigt mødt tidligere, i forfatterens forrige opskriftsbog, men som klassikere fortjener de selvfølgelig at komme med på ny.

Kvalitet hele vejen igennem
”Blomsterbergs søde sager” rummer alt fra kendte konditorkager, mere enkle eftermiddagskager, små stykker konfekt og til moderne desserter med et tvist. Et flot og lækkert udvalg, der helt igennem frister og fornøjer. Størstedelen af opskrifterne kræver en indkøbstur til velassorterede supermarkeder og specialbutikker, hvor du fx kan finde rålakrids, frysetørrede bær og glukosesirup. Dertil kommer udstyret, der også bør være i orden før du går i gang. Men så kan du til gengæld også se frem til at høre englesang, og mærke en glædesrus i hele kroppen i samme sekund kageskeens indhold møder dine læber.

Sødt og syndigt!
Mette Blomsterbergs konditori borger for den virkelig gode smag og råvarer af højeste kvalitet. Derfor gør hun da også meget ud af, at lave tingene fra bunden med masser af smør, sukker, ægte vanilje, og hvad der ellers hører til i det søde køkken. I bedste kvalitet. Jeg havde gerne set, at bogen havde et større indledende afsnit om fx dekoration og andre vigtige teknikker. Vi får i al sin enkelhed, kun en håndfuld gode råd om chokolade med på vejen, og så selvfølgelig Mette Blomsterbergs bageregler, der efter min mening halter en del.

Konditori uden kontekst
”Blomsterbergs søde sager” er rig på fristende og frydefulde mundfulde, men vejen dertil kan være lang og vanskelig at gå. Mette Blomsterberg tager ikke rigtig tager sin læser ved hånden undervejs. Konditori ér en svær disciplin indimellem, og som sådan savner jeg flere billeder af tilblivelsesprocessen. Samtidig er konditori også et gammelt og traditionsrigt fag. Derfor er det trist og ærgerligt, at en så dygtig mester indenfor faget, forspilder en oplagt chance som denne, til at skrive lidt om de forskellige kager og desserters historie, oprindelse og tradition. Det ville have gjort oplevelsen mere helstøbt, og passe til den ellers så stilfulde konditor, der her leverer sit udmærkede bud på en række søde sager. ”Blomsterbergs søde sager” vil uden tvivl høre hjemme på hylden hos den bageglade, der elsker en virkelig god kage eller dessert, der er en tand bedre end andre søde sager.


Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^