Kategori: Kogebøger

Blomsterbergs søde sager

Blomsterbergs søde sager 

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Blomsterbergs søde sager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Politikens Forlag


Forkælelse til den søde tand
Tv-konditoren og chefen i Glyptotekets café, Mette Blomsterberg, er på banen med endnu en smuk opskriftsbog. Heri bydes der på hele 80 søde lækkerier. Bogen er både flot og fristende, ligesom opskrifterne emmer af kvalitet, god smag og perfektion. Derfor er det da også lidt ærgerligt, at Mette Blomsterberg ikke sørger for trin-for-trin illustrationer, så de sødmefulde lækkerier bliver en tand nemmere at gå i krig med. Nogle af opskrifterne har vi i øvrigt mødt tidligere, i forfatterens forrige opskriftsbog, men som klassikere fortjener de selvfølgelig at komme med på ny.

Kvalitet hele vejen igennem
”Blomsterbergs søde sager” rummer alt fra kendte konditorkager, mere enkle eftermiddagskager, små stykker konfekt og til moderne desserter med et tvist. Et flot og lækkert udvalg, der helt igennem frister og fornøjer. Størstedelen af opskrifterne kræver en indkøbstur til velassorterede supermarkeder og specialbutikker, hvor du fx kan finde rålakrids, frysetørrede bær og glukosesirup. Dertil kommer udstyret, der også bør være i orden før du går i gang. Men så kan du til gengæld også se frem til at høre englesang, og mærke en glædesrus i hele kroppen i samme sekund kageskeens indhold møder dine læber.

Sødt og syndigt!
Mette Blomsterbergs konditori borger for den virkelig gode smag og råvarer af højeste kvalitet. Derfor gør hun da også meget ud af, at lave tingene fra bunden med masser af smør, sukker, ægte vanilje, og hvad der ellers hører til i det søde køkken. I bedste kvalitet. Jeg havde gerne set, at bogen havde et større indledende afsnit om fx dekoration og andre vigtige teknikker. Vi får i al sin enkelhed, kun en håndfuld gode råd om chokolade med på vejen, og så selvfølgelig Mette Blomsterbergs bageregler, der efter min mening halter en del.

Konditori uden kontekst
”Blomsterbergs søde sager” er rig på fristende og frydefulde mundfulde, men vejen dertil kan være lang og vanskelig at gå. Mette Blomsterberg tager ikke rigtig tager sin læser ved hånden undervejs. Konditori ér en svær disciplin indimellem, og som sådan savner jeg flere billeder af tilblivelsesprocessen. Samtidig er konditori også et gammelt og traditionsrigt fag. Derfor er det trist og ærgerligt, at en så dygtig mester indenfor faget, forspilder en oplagt chance som denne, til at skrive lidt om de forskellige kager og desserters historie, oprindelse og tradition. Det ville have gjort oplevelsen mere helstøbt, og passe til den ellers så stilfulde konditor, der her leverer sit udmærkede bud på en række søde sager. ”Blomsterbergs søde sager” vil uden tvivl høre hjemme på hylden hos den bageglade, der elsker en virkelig god kage eller dessert, der er en tand bedre end andre søde sager.


Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^