Kategori: Kogebøger

Bitz dit køkken

Bitz dit køkken 

Bitz begejstrer igen ! , skriver vores anmelder om den nye "Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed
Forfatter: Christian Bitz
Forlag: Politikens Forlag


Bitz begejstrer igen!
Efter en flot guide til hvad, der er op og ned i forhold til kost og sundhed, ”Bitz din sundhed”, er det nu blevet tid til en ren kogebog, hvor vi får lov at se hvordan kostrådene omsættes til praksis. I ”Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed” præsenteres vi for 70 dejlige måltider tilberedt af Christian Bitz og kokken Claus Holm. Hvert måltid tæller to til fire opskrifter, så vi her har med et komplet måltid at gøre. Enkelt og ligetil. Fristende og virkeligt fint skruet sammen!

Sundhedsrealisme
Christian Bitz er ambassadør for det gode måltid, vi alle magter at lave i hverdagen. Vi skal bruge fornuften og vælge de friske råvarer, den rigtige mad og det økologisk. Alt hvad der er ”fake” skal vi takke nej til. Fx lightprodukterne.•
• De 5 retningslinjer bogen bygger på er:
• Spis rigtig mad
• Opfat kød som tilbehør
• ”Hold dig fra Holland” dvs. spis årstidens danske råvarer
• Brug sukker som krydderi
• Hold det helt enkelt

Så sundt, så godt og så lækkert!
Resultatet er en perlerække af lækre måltider, som i den grad frister læseren. Her er et dejligt mix af velkendte danske retter tilberedt, så de er helt ok at nyde og krydret eksotisk mad fra fjerne himmelstrøg, der vil gøre os godt at spise. Vi kan også glæde os til populære pastaretter, nu med mere vitalitet og ”go”, ligesom gryden er sat over blusset til en omgang risotto, der ikke vælter nogen omkuld pga. for meget smør og ost.

Yes til æg
Ægget får et par pæne og rosende ord med på vejen af Bitz, der er cand.scient. i human ernæring og fortaler for at vi spiser æg. Af samme grund bliver det da også til et par fancy omeletter eller tre. Rene grønsagsretter er der ikke mange af, men det grønne får derimod lov til at være med, hvor som helst, der er plads og anledning til det.

Fuldtræffer
”Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed” er en farverig og lækker kogebog, der lokker med spændende smagssammensætninger og lette retter med mange friske salater, salsa og råkost. Hvor er det dejligt at rejse sig fra bordet uden at føle sig tung og træt. Med opskrifterne fra ”Bitz dit køkken” er der lagt op til at lette lidt på vægten og tilføje en hel masse energi! Christian Bitz scorer igen med sin nye bog.


Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^