Kategori: Kogebøger

Bitz dit køkken

Bitz dit køkken 

Bitz begejstrer igen ! , skriver vores anmelder om den nye "Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed
Forfatter: Christian Bitz
Forlag: Politikens Forlag


Bitz begejstrer igen!
Efter en flot guide til hvad, der er op og ned i forhold til kost og sundhed, ”Bitz din sundhed”, er det nu blevet tid til en ren kogebog, hvor vi får lov at se hvordan kostrådene omsættes til praksis. I ”Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed” præsenteres vi for 70 dejlige måltider tilberedt af Christian Bitz og kokken Claus Holm. Hvert måltid tæller to til fire opskrifter, så vi her har med et komplet måltid at gøre. Enkelt og ligetil. Fristende og virkeligt fint skruet sammen!

Sundhedsrealisme
Christian Bitz er ambassadør for det gode måltid, vi alle magter at lave i hverdagen. Vi skal bruge fornuften og vælge de friske råvarer, den rigtige mad og det økologisk. Alt hvad der er ”fake” skal vi takke nej til. Fx lightprodukterne.•
• De 5 retningslinjer bogen bygger på er:
• Spis rigtig mad
• Opfat kød som tilbehør
• ”Hold dig fra Holland” dvs. spis årstidens danske råvarer
• Brug sukker som krydderi
• Hold det helt enkelt

Så sundt, så godt og så lækkert!
Resultatet er en perlerække af lækre måltider, som i den grad frister læseren. Her er et dejligt mix af velkendte danske retter tilberedt, så de er helt ok at nyde og krydret eksotisk mad fra fjerne himmelstrøg, der vil gøre os godt at spise. Vi kan også glæde os til populære pastaretter, nu med mere vitalitet og ”go”, ligesom gryden er sat over blusset til en omgang risotto, der ikke vælter nogen omkuld pga. for meget smør og ost.

Yes til æg
Ægget får et par pæne og rosende ord med på vejen af Bitz, der er cand.scient. i human ernæring og fortaler for at vi spiser æg. Af samme grund bliver det da også til et par fancy omeletter eller tre. Rene grønsagsretter er der ikke mange af, men det grønne får derimod lov til at være med, hvor som helst, der er plads og anledning til det.

Fuldtræffer
”Bitz dit køkken: 200 retter der strutter af smag og sundhed” er en farverig og lækker kogebog, der lokker med spændende smagssammensætninger og lette retter med mange friske salater, salsa og råkost. Hvor er det dejligt at rejse sig fra bordet uden at føle sig tung og træt. Med opskrifterne fra ”Bitz dit køkken” er der lagt op til at lette lidt på vægten og tilføje en hel masse energi! Christian Bitz scorer igen med sin nye bog.


Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^