Kategori: Kogebøger

Anne Hjernøe - Annemad

Anne Hjernøe - Annemad 

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Titel: AnneMad : Små retter fra hele verden
Forfatter: Anne Hjernøe
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg
Forlag: Politiken




Det er som om noget mangler, efter at Anne Hjernøe og AnneMad ikke mere glider over skærmen søndag på DR2. Hvor savner jeg altså bare hendes umiddelbarhed og ægte glæde ved at lave mad! Derfor har jeg kastet mig over AnneMad : Små retter fra hele verden, der indeholder opskrifterne fra de 8 madprogrammer, der netop er blevet genudsendt.

Verden rundt i 8 stop
AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er. Her får vi præsenteret mad fra hele verden mere eller mindre. Hvert afsnit behandler en type køkken, f.eks. det franske, det nordiske, det spanske, det asiatiske, det arabiske og det latinamerikanske.

Mange små retter frem for én 3-retters menu
Som altid er konceptet, at der laves mange små retter i stedet for de traditionelle 3-retters menuer. Anne Hjernøe formår at give retterne de respektive landes autenticitet med enkle virkemidler og uden, det bliver alt for indviklet. AnneMad er verdensmad, alle kan tilberede og nyde. Og så er retterne selvfølgelig tilsat et lidt strejf ”Anne Hjernøe”, så de smager på en helt speciel måde og trods deres ægthed adskiller sig med et lille twist. Det er Anne Hjernøes specialitet. Prikken over i'et.

En dansk Nigella?!
Jeg beundrer Anne Hjernøes kogekunst og passion for mad. Mon ikke det inspirerer mange, når hun toner frem i programmer som Frilandshaven med sin glæde ved udekøkkenet. I AnneMad bliver størstedelen tilberedt hjemme i Anne Hjernøes hyggelige køkken. Med sit snakketøj, de raske bevægelser og trangen til at smage på maden minder det alt sammen meget om Nigella Lawson, der også har optaget mange populære madprogrammer i sit køkken.

Nej tak til fois grais
AnneMad er en letlæst kogebog med dejlige billeder og skøn mad. Desværre oplevede jeg, at det var helt umuligt at skaffe flere af bogens ingredienser. Eksempelvis de soltørrede jordbær og hindbær måtte jeg give op over for. Min familie og jeg var ellers meget fristet af opskriften på varm solbærsaft med soltørrede bær. Modsat er jeg dybt forundret og modstander af, at Anne Hjernøe vælger at bruge fois grais. Det klæder sig absolut ikke.

Forførende favoritter
De dejlige smagsoplevelser står i kø, vi tog hul på dem allerede i løbet af madprogrammerne på tv. Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod er en guds gave til vores køkken. Det smager så englene synger! Ganske lækkert og delikat var også pissaladière (fransk pizza/foccia minus tomat men med løg, timian og rosmarin). Min datter på 8 år har hygget sig med frisk krydret myntete, efter at hun så det på tv, og et par af veninderne er også blevet ”omvendt” til denne liflige varme drik med frisk mynte, stjerneanis og citron. Alt i alt har vi fået flere favoritter på kort tid. Fælles for dem alle er, at de er meget enkle, og så bruger Anne Hjernøe som altid masser af friske krydderurter samt gode krydderier.

Vellavet
AnneMad er en af de kogebøger, der både er hyggelig at læse, men også bliver en brugsbog. En hel igennem velduftende og appetitlig bog, der vil vække glæde.
Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^